Sveriges bästa näringslivsdag

Updated:24/شوال/1443 03:25 مArchived

Den 9 maj var det då äntligen dags för årets upplaga av den gemensamma näringslivsdagen för nordöstra Skånes näringsliv. Dagen arrangeras av kommunerna Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge tillsammans med Kristianstad Österlen Airport.

Manda Strand, Cecilia Lundström och Vendela Eriksson från Ungföretagsamhet Skåne.
Manda Strand, Cecilia Lundström och Vendela Eriksson från Ungföretagsamhet Skåne.

Evenemanget bjöd på ett program fyllt med inspiration, lärdomar och möten. Madeleine Westin, meteorolog och författare till böcker och artiklar om klimat och väder var dagens huvudtalare och pratade om Nya utmaningar i ett förändrat klimat. Johan Wester var moderator.

Årets ledartalang gratuleras av Gunilla Bengtsson och Per Siljeklint.

En av höjdpunkterna var utnämnandet av Årets ledartalang 2022. Sparbanken Skånes chef, Gunilla Bengtsson och Per Siljeklint, Högskolan Kristianstad gratulerade Anton Möllerberg, vd för Hilmerssons Elservice som belönades med en ledarskapsutbildning som arrangeras av Högskolan Kristianstad.  

Enigheten var stor kring hur härligt och viktigt det var att äntligen kunna träffas, mingla och prata med varandra.

porträttbild av Malin Johannson

Malin Johannson, Consentio Ledarskap.

  - Det är ett ypperligt tillfälle att samlas och kunna nätverka. Det är fantastiskt att få träffa människor igen och kunna mingla med både gamla och nya kontakter. Dagen har också bjudit på många intressanta föreläsningar tyckte Malin.

 

 

 

 

 

 

Närbild av Anna Sjödahl och Daniel Golrup

Anna Sjödahl och Daniel Golrup,
Inpeople Sverige AB.

 

 

- Det är verkligen skönt att vi nu kan slippa att umgås via en skärm. Jag har längtat efter att kunna träffas i verkliga livet i två års tid, sa Daniel. Anna höll med och sa också att det är imponerande med en så stor mötesplats med en mix av människor både från näringslivet och från den offentliga sektorn.

 

 

 

Närbild av Manda Strand, Cecilia Lundström, Vendela Eriksson

Manda Strand, Cecilia Lundström, Vendela Eriksson, Ung Företagsamhet Skåne.

 

- Vi är här för att nätverka, vi samverkar både med näringslivet och den offentliga sektorn. En höjdpunkt för oss är att se hur kommunen satsar på entreprenörskap redan från grundskolan vidare genom gymnasiet och högskolan.

 

 

Närbild av Carl-Henrik Dahlqvist

Carl-Henrik Dahlqvist, Skåneflyg.

- Detta är en superviktig dag när vi nu efter två år av stillsamhet äntligen kan mötas, säger Carl-Henrik, delägare och styrelseordförande för Skåneflyg. Det är verkligen betydelsefullt att vi nu kan träffas och prata, det ger sådana positiva effekter.

   

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.