Ovesholms IF får stöd till att rusta upp Slottsvallen

Updated:02/ربيع الأول/1444 08:08 صArchived

Ovesholms IF ska med hjälp av fonder och sponsorer rusta upp sin idrottsplats. Bland annat bidrar Arvsfonden med 5 miljoner kronor till en konstgräsplan. Upprustningen ger ökade driftskostnader och kommunstyrelsen har därför beslutat att ge föreningen en engångssumma som driftsbidrag.

Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna bli mycket bättre och säsongen förlängas avsevärt. Förutsättningarna barn- och ungdomsverksamhet förbättras också rejält. Framöver ska Slottsvallen i Ovesholm också få multiarena, utegym, padelbana, motorikbana och löparbanor.

Ombyggnaden drar med sig ökade driftskostnader och föreningen har ansökt om 160 000 kronor om året i tio år från kommunen. Kommunstyrelsens beslut blev att dela ut 1,6 miljoner i engångssumma som driftsbidrag, men projektet ska följas upp och pengar betalas tillbaka om planer och kalkyler inte kommer upp i den nivå som planeras.

– Det är verkligen roligt att Ovesholms IF får dessa pengar. Föreningen har på ett målmedvetet och strategiskt sätt jobbat i flera år för att uppnå ambitionen att Slottsvallen ska bli en mötesplats för alla, både gamla och unga, säger Fredrik Lager, landbygdsutvecklare i Kristianstads kommun.

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.