Ny vandringsled bland bokskog och äppelblom

Updated:01/شوال/1442 10:07 صArchived

Arkelstorpsvikens vandringsled är en ny vandringsled i Sjöriket kring de båda orterna Arkelstorp och Oppmanna i norra delarna av Kristianstads kommun. Officiell invigning är den 29 maj men passa på att vandra redan nu i helgen.

Leden sträcker sig genom ett kultur- och naturlandskap rikt på flora och fauna. Just nu fylls naturen av blommande hägg, som doftar ljuvligt samt av nyutslagen bok och knoppande äppelblom.

Bilder från vandring på Arkelstorpsvikens vandringsled
Följ de blå markeringarna ute i naturen. 

Eftersom det inte går att gå runt viken finns det två slingor. En blå slinga på 4,9 km och en röd slinga på 7,7 km. Men ute i naturen är båda delsträckorna markerade med blå fyrkanter och pilar. De sträckor som tillhör Skåneleden är markerade med orange fyrkanter och pilar. Vandringsleden utgår från Vikingaparken där det till invigningen kommer att finnas rastplats med informationstavla.

Det finns dessutom kortare slingor. Stora Oppmannarundan som utgår från Vikingaparken är 4,9 km, Lilla Oppmannarundan är 2,9 km och Lilla Oppmannarundan med Snärjet 5,7 km. Alla med sin tjusning.

Vandring på nya Arkelstorpsvikens vandringsled
På östra sidan om viken finns ett vindskydd.

Och glöm inte att ta med fika på vandringen. Du kan förbeställa och köpa den i Arkelstorp hos Mejeriets Hörna eller hos Hammarkvist Trädgård i Oppmanna.

Området för vandringsleden är Arkelstorpsviken och är den norra delen av Oppmannasjön. Viken bildar en ca 80 hektar stor vattenspegel som förbinds med övriga Oppmannasjön genom en smal kanal. Jordbruksmark omger viken och i norra änden ligger samhället Arkelstorp.

Karta finns att hämta i gårdsbutiker, caféer, restauranger och på andra välbesökta ställen.

Tänk på att inte gå med hund under perioden 1 maj - 1 november eftersom det är betesperiod.

Du hittar även kartor i Kristianstad på Rådhus Skånes, på Medborgarcenter, Kulturpunkten i Bromölla, Kontaktcenter Stadshuset i Hässleholm, Medborgarcenter i Olofström, Kontaktcenter i Osby kommun och Östra Göinge kommunhus.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.