Granen på plats och pyntet på gång

23/ربيع الثاني/1444 10:12 صArchived

Just nu julpyntas stadskärnan för fullt. På Stora Torg har Hossein, Pär och Nils-Axel satt den stora julgranen på plats.

Hossein, Pär och Nils-Axel med årets julgran på Stora Torg i bakgrunden.
Hossein, Pär och Nils-Axel med årets julgran på Stora Torg i bakgrunden.

Det är 26 granar som ska på plats runt om i kommunens orter. Den största står på Stora Torg och det krävs både lift och kranbil för att få den på plats, men gänget är rutinerat. Det går verkligen undan.

- Det blåser ganska kraftigt idag, så vi kommer nog behöva komma tillbaka och räta upp den lite, säger Pär Alexandersson, som under sina många år på kommunen monterat otaliga julgranar och samtidigt odlat ett för arbetet passade skägg.

Granen är en elva meter hög närodlad 25 åring. Vanligtvis kläs den i ljusslingor, men i år kommer kommunen att klä den lite extra i samarbete med Kristianstad City.

- Än så länge är det hemligt, men det kommer verkligen att bli bra. Håll utskik under nästa vecka, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare på Kristianstad City. 

I den södra delen av torget håller parkarbetarna på för fullt att klä platanerna i röda juldekorationer. När de är på plats så ska ljuskronorna monteras över gågatorna. Snart är det jul!

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.