Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se arkiverade nyheter kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Showing news in Uppleva och göra.

 Skriv- och teaterpedagog Charlotta Copcutt och skådespelare Danjin Malinovic möter elever i årskurs 9 digitalt.  Skriv- och teaterpedagog Charlotta Copcutt och skådespelare Danjin Malinovic möter elever i årskurs 9 digitalt.

Kulturnyckeln fortsätter berika barn och ungas skolvardag

När coronapandemin blev ett faktum i våras var arbetet med kommande läsårs Kulturnyckelprogram i sitt slutskede. Trots det osäkra läget togs ganska snabbt beslutet att inte ställa in.

André Wolff, årets kulturpristagare André Wolff, årets kulturpristagare

André Wolff är årets kulturpristagare

Mottagare av Kristianstads kommuns kulturpris 2020 är den internationellt erkände fotografen André Wolff. Beslutet togs vid dagens möte med kultur- och fritidsnämnden. Priset är på 50 000 kr och delas ut på Kulturkvarteret 23 oktober.

29/01/42 08:46:10 م

Åhus klostermur avspärrad för renovering

Åhus är rikt på medeltida historielämningar och där finns rester av flera äldre byggnader. Bland annat finns en murrest av ett Dominikankloster, som nu har spärrats av inför en kommande upprustning.

29/01/42 01:28:20 م

Strandvy mellan hästöron. Strandvy mellan hästöron.

Enklare regler om ridning längs kusten

Nya vägar ser ut att öppnas för ryttare längs kusten i Kristianstads kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har fört vidare ett förslag om att luckra upp totalförbudet mot ridning, men det betyder inte att det ska gå att galoppera fram överallt.

29/01/42 01:18:53 م