Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Showing news in Uppleva och göra.

Algblomning vid flera badplatser

Kommunen avråder från bad vid fyra kommunala insjöbadplatser på grund av algblomning. Det är Kiaby badplats i Oppmannasjön samt Balsby, Österslöv och Ekestad badplats i Råbelövssjön.

18/01/44 11:13:24 ص

Kommunalråden Pierre Månsson (L) och Camilla Palm (M) med Jamboreenycke 2022. Kommunalråden Pierre Månsson (L) och Camilla Palm (M) med Jamboreenycke 2022.

Jamboreenyckel till kommunen

Kommunen har fått ytterligare en jamboreenyckel av Scouterna. Nycklarna symboliserar lägret och när scoutlägret Jamboree 22 nu är över lämnas de traditionsenligt över till värdkommunen. Kristianstads kommun börjar nu få en gedigen vägg av scoutnycklar.

14/01/44 10:35:08 ص

Barn och mamma i bassäng Barn och mamma i bassäng

Bada så länge det går

Den som tycker att det är kallt i havet och är orolig för algblomning i sjöarna kan ändå få många fler härliga dopp innan sommaren är slut. Bassängerna på kommunens friluftsbad är öppna till den 21 augusti och Kantarellbadet ända till den 31 augusti.

13/01/44 02:47:14 م