Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Showing news in Barn och utbildning.

Lärare med elever. Lärare med elever.

Se upp för barn och elever

Idag tisdag 16 augusti är det skolstart för eleverna i Kristianstads kommun. Det innebär att det är mer barn och elever, men även vårdnadshavare i rörelse, i områden kring skolorna där vi under sommaren blivit vana vid något annat.

18/01/44 09:56:02 ص

Förvaltningschef Lina Leyman Nilsson och lektor Simon Hjort. Förvaltningschef Lina Leyman Nilsson och lektor Simon Hjort.

Barn- och utbildningsförvaltningen fyllde Kristianstad Arena

Dagen innan skolstart samlade förvaltningschefen samtliga medarbetare i barn- och utbildningsförvaltningen för en gemensam Kick-off. På programmet stod Framgångsrik undervisning.

17/01/44 02:52:00 م

Skånetrafikens gymnasiekort

Leverans av gymnasiekort beräknas tidigast i slutet av nästa vecka för elever i fristående gymnasieskolor eller elever som går i skola i annan kommun. Elever som är berättigade till dessa busskort har dock rätt att åka med Skånetrafiken utan busskort till och med 26 augusti.

14/01/44 01:36:57 م

Archived De glada studenterna Thea Tidlundh och Tova Lundström från Christian 4:s Gymnasium. De glada studenterna Thea Tidlundh och Tova Lundström från Christian 4:s Gymnasium.

Grattis till studenten!

Den 10 juni var det dags för studenten i Kristianstad. Det blev en härlig dag med mycket glädje. Alla ansvariga tycker att firandet sköttes bra och under städade former. Vi gratulerar alla våra studenter! Här bjuds på glada bilder.

14/11/43 01:10:26 م

Archived Klass 6 på Rinkaby skola var en av de vinnande klasserna i tävlingen. Klass 6 på Rinkaby skola var en av de vinnande klasserna i tävlingen.

Elever har sparat två ton CO2 i utsläpp

Under tre veckor har elever cyklat, gått, kört kick-bike, åkt buss eller på annat sätt färdats till skolan, förutom med bil, för att delta i tävlingen Smart start.

10/11/43 12:39:23 م

Archived Mira Andersson är ett av fritidshemsbarnen på Vittskövle skola som tagit cykelkörkort. Mira Andersson är ett av fritidshemsbarnen på Vittskövle skola som tagit cykelkörkort.

Vittskövle fritidshemsbarn har fått körkort

Ett glatt och stolt gäng barn på Vittskövle fritidshem fick under tisdagen 7 juni, ta emot sina cykelkörkort. Under en veckas tid har de haft trafiktema.

09/11/43 07:18:36 ص

Archived Alfons Kallioniemi och Marutho Tria Aura Alfons Kallioniemi och Marutho Tria Aura

Studentfirandet i full gång

Idag var det karneval för studenterna i Kristianstad. De började och avslutade sin vandring genom staden i Tivoliparken.

08/11/43 04:30:24 م

Archived Mingel i Galleria Boulevard. Mingel i Galleria Boulevard.

Gallerian intogs av yrkeshögskolestudenter

De blivande specialistundersköterskorna inom äldres hälsa och ohälsa bjöd in till mingel på Galleria Boulevard för att visa upp sina examensarbeten.

04/11/43 10:48:37 ص

Archived Rektor för förskolan Louice MacDonald och rektor för skolan Ylva Arnholdt Olsson fick hjälp av eleven Majken Lindskog att klippa bandet. Rektor för förskolan Louice MacDonald och rektor för skolan Ylva Arnholdt Olsson fick hjälp av eleven Majken Lindskog att klippa bandet.

Riktigt drag när Helgedals förskola och skola invigdes

Invigningen av Helgedals förskola och Helgedalskolan, under tisdagen 24 maj, blev minst lika ösig som blåsten var för dagen.

23/10/43 02:25:26 م

Archived Utomhusmiljö. Utomhusmiljö.

Invigning av Palettens förskola

Palettens förskola invigdes med pompa och ståt på förskolans dag 19 maj. Palettens förskola ersätter Lekholmen, som förskola till för vårdnadshavare med obekväma arbetstider.

19/10/43 10:38:29 ص

Archived

Elever utmanas att resa smart till skolan

Kommunen utmanar elever och lärare i och för årskurs 4 till 9 att under tre veckor välja att starta sin skoldag smartare. Genom tävlingen Smart start ska eleverna ta sig till skolan på ett hållbart och aktivt sätt utan att använda till exempel bil, A-traktor eller elsparkcykel.

03/10/43 10:54:32 ص

Archived Gruppbild av elever. Gruppbild av elever.

Öppet hus på gymnasieskolorna 26 april

Imorgon, tisdagen den 26 april, håller de kommunala gymnasieskolorna i Kristianstads kommun Öppet hus. Arrangemanget ser olika ut på skolorna.

24/09/43 08:18:43 ص

Archived

Informationsmöte om Lärlingsakademin

Den 26 april har du möjlighet att vara med på ett digitalt informationsmöte om Lärlingsakademin. Du kommer få allmän information men också exempel på vilka utbildningar som finns att söka. Du måste anmäla din plats.

18/09/43 04:27:02 م

Archived Lingenässkolan utifrån Lingenässkolan utifrån

Problem med skolskjuts för särskolan

Kommunen har fått rapporter om återkommande problem med skolskjutsningen för särskoleelever. Den upphandlade leverantören har inte klarat att uppfylla kraven. Både påtryckningar och kompetensstöd har satts in från kommunens sida för att säkra elevernas resor.

06/09/43 05:16:12 م

Archived Bild på unga människor Bild på unga människor

Högsta betyg för utbildningen Redovisningskonsult

När Myndigheten för yrkeshögskolan genomförde en granskning av yrkeshögskoleutbildningen Redovisningskonsult som bedrivs i Kristianstads kommuns regi, blev det högsta betyg.

04/09/43 07:56:20 ص

Archived Betty Tell och Greta Persson hejade på sina klasskamrater. Betty Tell och Greta Persson hejade på sina klasskamrater.

Gastkramande Vi i femman-final för klass 5B på Öllsjöskolan

Klass 5A på Sandlyckeskolan från Torekov knep finalplatsen i regionen med ett ynka poäng för utslagsfrågan mot klass 5B på Öllsjöskolan. 22-21 poäng blev resultatet.

29/08/43 01:36:58 م

Archived

Misshandel vid Österängs centrum

På morgonen, tisdagen den 23 mars, inträffade en allvarlig misshandel i närheten av Österängs centrum. Händelsen är inte skolrelaterad och bedömningen är att ingen hotbild finns gentemot Österängs gymnasieskola och att säkerheten för såväl personal som elever inte är hotad.

20/08/43 04:45:27 م

Archived Guldregn över de unga bagarna. Från vänster: Alice Olsson, Andrea Wiberg, Max Collin och Elin Lundahl. Guldregn över de unga bagarna. Från vänster: Alice Olsson, Andrea Wiberg, Max Collin och Elin Lundahl.

Storslam i SM Unga bagare

Studerande från yrkeshögskoleutbildningen Bagare och konditor tog storslam i SM Unga Bagare då de kammade hem de fyra första platserna.

14/08/43 01:49:42 م

Archived Lärare och barn. Lärare och barn.

E-tjänst är öppen för skolvalet till kommunal grundskola

Mellan 28 februari och 13 mars är e-tjänsten för att önska kommunal grundskola till förskoleklass och årskurs 7 inför höstterminen 2022 öppen.

28/07/43 03:14:59 م

Archived Barnen i förskoleklass F-3B på Öllsjöskolan utanför naturum Vattenriket Barnen i förskoleklass F-3B på Öllsjöskolan utanför naturum Vattenriket

Naturkul väcker intresset för naturen

Blåmes, talgoxe, domherre. Barnen i förskoleklass F-3B på Öllsjöskolan känner redan till några vinterfåglar. På naturums Naturkul får de bekanta sig med några fler.

16/07/43 04:07:15 م