Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Tips på grejer att hitta på under jullovet

Under jullovet kan barn och unga delta i olika aktiviteter helt kostnadsfritt.

13/05/44 11:23:14 ص

Katarzyna Krzeminska-Czapla arbetare som samordnare för lokalvården. Scrolla ner på sidan för att träffa fler av våra lokalvårdare. Katarzyna Krzeminska-Czapla arbetare som samordnare för lokalvården. Scrolla ner på sidan för att träffa fler av våra lokalvårdare.

Idag firar vi städarnas dag

Idag den 5:e december är det städarnas dag, och med det vill vi uppmärksamma våra lokalvårdare. Vi vill tacka dem för att de håller kommunens lokaler rena och fräscha och för att de bidrar till en bra innemiljö. Utan lokalvård skulle mycket av kommunens kärnverksamhet stanna upp.

11/05/44 09:23:39 ص

Besök på Gamlegårdens centrum. Besök på Gamlegårdens centrum.

Samarbetskommunen Köge på besök

Den 24–25 november fick Kristianstad besök av sin samarbetskommun Köge. Temat för besöket var ”den hållbara staden”.

11/05/44 09:20:15 ص

Rektor Annika Sjödin mitt i renovering av Milnerskolan. Rektor Annika Sjödin mitt i renovering av Milnerskolan.

Milnerskolan börjar ta form

Forna Milnergymnasiet håller på att byggas om till en grundskola för årskurs 4-9, Milnerskolan. Skolan öppnar för årskurs 4-7 i augusti 2023.

07/05/44 03:55:57 م

En brandvarnare som ett finger trycker på. En brandvarnare som ett finger trycker på.

Testa brandvarnaren i juletid

Den förste december är brandvarnarens dag och det är dags att testa om din brandvarnare fungerar. Du kan också registrera dig för att få en påminnelse om att trycka på knappen.

07/05/44 03:48:53 م

Biosfär 2022 – sött och salt i Vattenriket

I måndags hölls den årliga konferensen Biosfär 2022 på naturum. På menyn stod nya rön kopplade till Biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Resultatet från vårens bioblitz vid Snickarhaken presenterades. Det visar att växt- och djursamhällena är förhållandevis välmående.

07/05/44 02:30:25 م

Archived

Fattigmanskonsert på söndag

Förra året fick vi ställa in i sista minuten, men nu är julkonserten som i folkmun kallas Fattigmanskonserten, tillbaka. Varmt välkomna på söndag kl. 18.00 i Trefaldighetskyrkan.

07/05/44 01:06:34 م

Premiär för den här skylten på kommunens gator. Börje Trolles väg i Färlöv enkelriktas för fordonstrafik, men tillåter cykeltrafik i båda riktningarna. Premiär för den här skylten på kommunens gator. Börje Trolles väg i Färlöv enkelriktas för fordonstrafik, men tillåter cykeltrafik i båda riktningarna.

Ny trafikskyltskombination gör premiär i kommunen

Börje Trolles väg utanför Färlövs skola är numera en enkelriktad gata för fordonstrafik. Kommunen har lyssnat på synpunkterna om att gatan är för smal. Cykeltrafik tillåts dock i båda riktningarna och därför ser vi nu en ny skyltkombination på kommunens gator.

06/05/44 04:27:10 م

Shufflecurl på Stora torg

Efter succén med isbanan på Stora torg förra vintern, har pannor lagts i djupa veck för att hitta en trevlig aktivitet som inte drar lika mycket el. Lösningen heter shufflecurl, en kombination av curling och shuffleboard. Det kommer också att sättas upp banor i kommunens sex basorter.

01/05/44 04:15:55 م

bilder på vår webbplats i olika skärmar bilder på vår webbplats i olika skärmar

Hjälp oss förbättra vår webbplats

Vad retar du dig på när du använder eller besöker www.kristianstad.se? Har vi någon bra och smart funktion som du gillar lite extra? Passa på att tycka till!

30/04/44 07:55:52 ص

Archived

En vecka fri från våld

En vecka fri från våld. Så heter den kampanj- och evenemangsvecka i Kristianstads kommun som ska uppmärksamma och sprida kunskap om det omfattande samhällsproblem som mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer utgör, samt sprida kunskapen om att våld går att förebygga.

29/04/44 12:05:57 م

Archived

Snöröjning och halkbekämpning pågår för fullt

Stora mängder snö föll under helgen och mer väntas falla de närmaste dagarna. Kommunens snöröjning och halkbekämpning pågår för fullt. Om du måste köra bil i det rådande väglaget så är det viktigt att köra försiktigt.

29/04/44 12:05:43 م

Archived Grävmaskin Grävmaskin

Stort statsbidrag till Pyntens pumpstation

Kristianstads kommun får maximalt stadsbidrag för bygget av Pyntens pumpstation i Hammarslund. Mer än hälften av byggkostnaden täcks av ett bidrag på 160 miljoner kronor.

29/04/44 08:32:55 ص

Archived Luciafölje Luciafölje

Kristianstads Musikklassers Luciakonsert

Kristianstads Musikklasser håller Luciakonserter på Kulturkvarteret tisdagen den 6 december och onsdagen den 7 december.

28/04/44 01:43:37 م

Archived

Åtta nya områden för naturvård och rekreation

Kommunens naturvårdsfond har vuxit med åtta nya områden. Områdena ska skötas för att bevara och utveckla natur- och rekreationsvärden. Delar av Vramsåns flöde och stränder i Tollarp ingår numera. Här har Biosfärkontoret planterat den sällsynta vattenväxten jättemöja.

27/04/44 08:55:01 ص

Archived Hossein, Pär och Nils-Axel med årets julgran på Stora Torg i bakgrunden. Hossein, Pär och Nils-Axel med årets julgran på Stora Torg i bakgrunden.

Granen på plats och pyntet på gång

Just nu julpyntas stadskärnan för fullt. På Stora Torg har Hossein, Pär och Nils-Axel satt den stora julgranen på plats.

23/04/44 10:12:40 ص

Archived Tre personer på podiet Tre personer på podiet

Nytt fullmäktige valde ny kommunstyrelse

Vid fullmäktiges novembersammanträde i Kristianstad fick kommunen ett nytt naturreservat. Ett viktigt beslut, som ändå kom lite i skymundan av att det samtidigt valdes en ny kommunstyrelse med ny politisk ledning.

21/04/44 09:54:50 م

Archived Förskolebarnen från Smultronstället och Willandsgården får se hur vattnet fylls på dammen. Spolbilen agerade regnmoln. Förskolebarnen från Smultronstället och Willandsgården får se hur vattnet fylls på dammen. Spolbilen agerade regnmoln.

Förskolebarn invigde den unika Ternedammen

Under tisdagen invigdes Ternedammen och projektledaren Magnus Lindgren hade tagit hjälp av Pyret Ovesson från biosfärsområdet, förskolebarn från ”Smultronstället” och Willandsgården, samt en spolbil med 7000 liter vatten.

21/04/44 04:43:48 م

Archived

Säkrare evenemang i kommunen

Kristianstad är en framstående evenemangskommun med många lokala, nationella och internationella arrangemang. Säkerhetsarbetet i samband med evenemang blir allt viktigare. Därför har två av kommunens medarbetare gått den högsta utbildning som finns kring just evenemangssäkerhet i Sverige.

20/04/44 09:13:54 ص

Archived Västra Boulevarden redo att öppnas igen. Västra Boulevarden redo att öppnas igen.

V Boulevarden öppnar för trafik

Under fredagseftermiddagen öppnas Västra Boulevarden upp för trafik igen på sträckan från Nya Boulevarden till Residensgatan. Den sista biten mellan Residensgatan och Södra Boulevarden öppnas som planerat under söndagen.

17/04/44 12:58:18 م