Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Tryggare sommar med citys trygghetslinje

I sommar rör sig extra vakter i Tivoliparken och centrum på vardagar och på fredags- och lördagskvällar och nätter. Vakterna har med sig lättare sjukvårdsutrustning och kommer ibland att cykla, för att snabbt flytta sig mellan olika platser. Du når vakterna på telefon 044-775 78 88.

02/12/43 03:05:33 م

Tobias Pettersson, NCC, och Jonas Schrevelius, Kristianstads kommun, ser fram emot det unika samarbetet. Tobias Pettersson, NCC, och Jonas Schrevelius, Kristianstads kommun, ser fram emot det unika samarbetet.

Unikt partneringavtal i beläggningsbranschen

Kristianstads kommun går i bräschen för att förändra upphandlingsförfarandet i beläggningsbranschen. Kommunen, genom tekniska förvaltningen, har tecknat ett unikt ramavtal i partnering med NCC.

01/12/43 04:02:28 م

Kommunpolis Martin Thornell, Anna Nordin, Kristianstads kommuns drog- och brottsförebyggande samordnare, och Charlotte Svärd, verksamhetsledare i Kristianstad City, provar kastspelet. Kommunpolis Martin Thornell, Anna Nordin, Kristianstads kommuns drog- och brottsförebyggande samordnare, och Charlotte Svärd, verksamhetsledare i Kristianstad City, provar kastspelet.

Poppis pop-up på Stora torg

Vill du vila benen eller roa dig en stund? I den populära pop-upen på Stora torg kan du ta en paus i en skön solstol och vila benen på bänkarna.

01/12/43 01:11:42 م

Kommunstyrelsen fick information om bostadsbyggandet i kommunen Kommunstyrelsen fick information om bostadsbyggandet i kommunen

En dag med ny skola, nytt hotell och nya bostäder

Kommunstyrelsen åker årligen på en utfärd i samband med sista sammanträdet innan sommaren. I år innehöll turen fyra längre stopp och mycket information längs vägen. En dag att få mer kunskap kring vad som är på gång men också att se resultat av beslut som har tagits.

30/11/43 01:53:15 م

Bild från Rådhus Skåne i Kristianstad Bild från Rådhus Skåne i Kristianstad

Besökare vill ha gott bemötande

Mätningar visar att ett bra bemötande är den viktigaste reseanledningen när turister väljer att besöka en plats. Under sommaren kommer det finnas 17 platser, så kallade Info Places, runt om i kommunen som kan ge besökare kartor, broschyrer, tips och hjälp.

30/11/43 08:22:11 ص

Lekplatsen vid Almhagavägen i Färlöv som rustades upp 2020. Lekplatsen vid Almhagavägen i Färlöv som rustades upp 2020.

Park- och lekplatsprogrammet 2023

Nu kan boende i Hammarslund och Norra Åsum enkelt lämna in synpunkter på hur parkerna och lekplatserna i området ska utvecklas via kommunens interaktiva kartverktyg.

28/11/43 03:22:21 م

Vägen förbi bygget av rättscentrum stängs av i norrgående riktning. Vägen förbi bygget av rättscentrum stängs av i norrgående riktning.

Vattentornsvägen stängs av i norrgående riktning

Entreprenören av rättscentrum stänger på måndag den 27 juni av delar av Vattentornsvägen i samband med att väggarna till byggnaden gjuts. Det innebär att all norrgående trafik leds om.

28/11/43 10:30:35 ص

Munskydd Munskydd

Munskydd återinförs vid arbete nära kunder

Antalet fall av covid-19 har stigit de senaste veckorna. Med anledning av detta och uppdaterade rekommendationer från Region Skåne har omsorgsförvaltningen beslutat att återinföra munskydd vid arbete nära kunder.

24/11/43 04:37:03 م

Fullmäktige beslutade om två stora investeringsprojekt

På sista mötet inför sommaren och valet tog kommunfullmäktige beslut om att starta bygget av Pyntens pumpstation och reviderad totalkalkyl för ombyggnaden av skolan och förskolan i Österslöv. Två stora investeringsprojekt som tillsammans kostar drygt en halv miljard kronor.

24/11/43 01:29:14 م

paragraftecken paragraftecken

Incidenter mellan kunder på boende lex Sarah-anmäls

Under våren har det inträffat händelser på ett boende där en kund har utsatt sina medboende för olika typer av övergrepp, vilket lett till otrygghet och skador. Åtgärder har satts in och händelserna har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

24/11/43 11:20:44 ص

Många ansökningar till landsbygdsfonden

Landsbygdsfondens syfte är att stötta lokal utveckling. För 2022 har Kristianstads kommun ökat landsbygdsfonden till 500 000 kronor. Fonden är öppen för ansökningar under två perioder per år. Nu är vårens ansökningar hanterade.

24/11/43 08:40:44 ص

Barn och ungdomsledare på C4-lägret 2022 Barn och ungdomsledare på C4-lägret 2022

Hur har de det på C4-lägret?

C4-lägret är inne på sin sista vecka och så här innan midsommar gör vi ett besök för att träffa barn och ungdomar som är på lägret - en del som deltagare, andra som ledare.

23/11/43 02:48:21 م

Far och son Mistén kommer att driva restaurangerna i Kristianstads badrike. Far och son Mistén kommer att driva restaurangerna i Kristianstads badrike.

De kommer driva restaurangerna i Badriket

Den 30 september invigs Kristianstads badrike. Men redan idag kan vi avslöja att Johan Mistén, som idag har Clubhouse på fotbollsarenan, kommer att driva restaurangerna i Badriket.

23/11/43 09:07:32 ص

Kalven avsågad och stulen

Under helgen stals den mycket omtyckta skulpturen Kalven från Tivoliparken.

22/11/43 01:46:56 م

Skåneleden SL6 Vattenriket är framme i Lerjevallen

2016 försvann Skåneleden från Lerjevallen. Till midsommar kommer den populära vandringsleden tillbaka. Samtidigt får området en ny lägerplats. Leden och lägerplatsen är resultatet av ett samarbete mellan flera organisationer som arbetar med friluftslivet.

22/11/43 08:02:14 ص

Är du och din familj intresserade av att bli kontaktfamilj?

Vill du göra skillnad för ett barn? Är du och din familj intresserade av att bli kontaktfamilj?

21/11/43 10:46:59 ص

Helene Frykler blir ny HR-direktör från den 1 september Helene Frykler blir ny HR-direktör från den 1 september

Helene Frykler blir ny HR-direktör

Helene Frykler blir kommunen nya HR-direktör. Hon har en lång erfarenhet från den statliga sektorn och kommer närmast från Kustbevakningen och en tjänst som personal- och ekonomidirektör. Helen Frykler tillträder sin tjänst den 1 september.

21/11/43 10:21:46 ص

Lunchaktivitet med ballonger Lunchaktivitet med ballonger

Många startar sommarlovet med att gå på läger

Det är måndag och klockan närmar sig lunch. Sommarlovet har precis startat för Kristianstads skolungdomar och många är de som valt att tillbringa sina första veckor på något av kommunens läger. På Kulturhuset Barbacka kryllar det av barn i färgglada tröjor. Vi har landat på Kulturlägret!

Hemtjänstkunden Stig Nilsson spelar munspel när hemtjänsten är på besök. Hemtjänstkunden Stig Nilsson spelar munspel när hemtjänsten är på besök.

Hemtjänstens julidé gick hem

En almanacka med bilder på hemtjänstpersonal – kan det vara nåt? Det tycker i alla fall Stig Nilsson som är en av alla kunder som uppskattar hemtjänsten i Fjälkinges idé inför förra julen.

11/11/43 02:45:35 م