Nyheter

Du kan filtrera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Nattvandringen är en av många insatser som har förbättrat tryggheten på Charlottesborg och bidragit till att polisen inte längre bedömer bostadsområdet som ett utsatt område. Nattvandringen är en av många insatser som har förbättrat tryggheten på Charlottesborg och bidragit till att polisen inte längre bedömer bostadsområdet som ett utsatt område.

Charlottesborg stryks från lista över utsatta områden

Antalet utsatta områden i Sverige har minskat från 61 till 59 på Polismyndighetens nationella lista. Ett av de områden som strukits är Charlottesborg i Kristianstad, där många goda krafter har vänt utvecklingen.

17/05/45 02:52:41 م

Jonna Persson, koordinator för SSPF, informerade för en fullsatt Sessionssal. Jonna Persson, koordinator för SSPF, informerade för en fullsatt Sessionssal.

Kraftsamling för att fånga upp ungdomar i riskzon

Under fredagen bjöds det in till en inspirationsdag gällande samverkansmodellen SSPF Socialtjänst-Skola- Polis- Fritid. En modell för att fånga upp ungdomar i riskzon för normbrytande beteende, kriminalitet och missbruk.

17/05/45 10:38:06 ص

Isbanan öppen från 3 december

Den 3 december öppnar isbanan på Stora torg. Runt banan finns belysning, bord och sittplatser. Isbanan invigs klockan 11.30 och Fritidsbanken är på plats till klockan 17 för att låna ut hjälmar och skridskor. Det finns också möjlighet att köpa fika på torget.

17/05/45 10:33:08 ص

Biosfärområden som acceleratorer för hållbar utveckling

Biosfärområden är modellområden för att ta fram lokala lösningar på globala problem. Områden där nya metoder tas fram i samverkan mellan olika aktörer för att bidra till en hållbar samhällsutveckling. En ny rapport lyfter Vattenriket som ett gott exempel.

17/05/45 10:12:09 ص

Östra kommunhuset Östra kommunhuset

Kristianstad får mobilt närsjukvårdsteam

7 december invigs ett nytt mobilt närsjukvårdsteam som ska ta hand om patienter i Kristianstad, Bromölla och Östra Göinge kommun. Teamet består av personal från bland annat kommunerna och regionen. Tillsammans ska de skapa god och nära vård för patienter som vårdas i hemmet.

16/05/45 03:46:24 م

Östra Boulevarden med gallerian Östra Boulevarden med gallerian

Politiska beslut möjliggör galleriaköp

Prislappen för Galleria Boulevard blir 470 miljoner kronor. En extrainkallad kommunstyrelse har nu fattat beslut som ger ABK möjlighet att gå vidare med affären. På sikt ska den kunna löna sig både för bolaget och kommunen.

15/05/45 03:07:21 م

Fattigmanskonsert 10 december

Den årliga välgörenhetskonserten i Heliga Trefaldighetskyrkan oftast kallad för ”Fattigmanskonserten” äger rum söndag 10 december kl. 18.00. Kollekten går till kyrkans arbete bland utsatta i Kristianstad.

14/05/45 07:52:25 ص

Sjuksköterska tar blodtrycket Sjuksköterska tar blodtrycket

Nordöstra Skånes kommuner ska bli oberoende av hyrpersonal

1 oktober införde Region Skåne stopp för inhyrning av sjuksköterskor. Nu ansluter sig Kristianstads kommun tillsammans med övriga kommuner i nordöstra Skåne till denna satsning. Målet är tydligt: att öka vårdkvaliteten och minska kostnaderna.

09/05/45 09:31:03 ص

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Palm (M) invigde årets Biosfärkonferens och Johan Elmberg, professor i zooekologi vid Högskolan Kristianstad, var moderator. Kommunstyrelsens ordförande Camilla Palm (M) invigde årets Biosfärkonferens och Johan Elmberg, professor i zooekologi vid Högskolan Kristianstad, var moderator.

Våtmarker och återvätning i fokus på Biosfär 2023

I måndags hölls Biosfär 2023. Det var fjortonde gången som Högskolan Kristianstad och Vattenriket bjöd in till en dag full av nya rön kopplade till biosfärområdet. Föredragen rörde sig från vått till torrt, både över och under ytan. Med ett extra fokus på våtmarker.

09/05/45 09:00:20 ص

Vy längs Östra Boulevarden Vy längs Östra Boulevarden

ABK har lämnat anbud på Galleria Boulevard

Förhandlingar pågår mellan ABK och Galleria Boulevards ägarkoncern om ett köp av gallerian i centrala Kristianstad. I dag samlades kommunstyrelsen och AB Kristianstadsbyggens styrelse till gemensam information och diskussion om planerna.

08/05/45 01:40:04 م

Urbana hembygdsgården - för ett hållbart Kristianstad

Urbana hembygdsgården i Gamlegården har funnits i över tio år. Det är en levande mötesplats där det finns kurser och aktiviteter för alla åldrar. Och allt anpassas efter de behov som finns i området.

07/05/45 03:31:39 م

Bild lånad av Kristianstad City. Bild lånad av Kristianstad City.

Isbanan tillbaka på Stora torg i vinter

Succén från 2021 kommer tillbaka igen redan till julskyltningen. Utöver möjligheten att åka skridskor blir det bland annat uppvisningar, skridskoskola och tillfälle för barnen att få möta isprinsessor och andra spännande figurer. Skridskor och hjälmar kommer att lånas ut vissa tider.

06/05/45 03:05:21 م

Gösta Eklund från Maglehems kulturförening tar emot Kristianstads kommuns kulturpris för 2023 Gösta Eklund från Maglehems kulturförening tar emot Kristianstads kommuns kulturpris för 2023

En magisk kväll med kulturen i centrum

Det lokala kulturlivet uppmärksammades på Kulturkvarteret i fredags. Konferencier Jonas de la Motte öppnade Kulturgalan med en egenskriven melodi där texten handlade om kvällens gala.

06/05/45 01:38:52 م