Nyheter

Du kan sortera våra nyheter genom att välja ett ämne under rubriken "Ämnessidor". Vill du se äldre nyheter som är arkiverade kryssar du i valet "Inkludera arkiverade".

Väktare ska skapa trygghet vid badplatser

Väktare kommer att finnas på plats vid badplatsen i Balsby och Täppetstranden i Åhus. Syftet är att skapa trygghet och förebygga skadegörelse. Efter två veckor kommer åtgärden att utvärderas för att se hur resten av sommaren ska hanteras.

14/11/42 01:37:57 م

"Har man som företagare en innovativ idé kan det vara värt lite tid att söka pengar ur EU-fonder", säger Elisabet Farner, EU-samordnare på Kristianstads kommun. "Har man som företagare en innovativ idé kan det vara värt lite tid att söka pengar ur EU-fonder", säger Elisabet Farner, EU-samordnare på Kristianstads kommun.

Miljarder i EU-stöd för företagen att söka

Varje år går svenska små och medelstora företag miste om miljarder i stöd från det offentliga. ”Det finns mycket pengar att söka både om man vill utveckla sin verksamhet eller om man har behov av stöd som en konsekvens av pandemin”, säger Elisabet Farner, EU-samordnare på Kristianstads kommun.

14/11/42 09:03:42 ص

Bild av blomsteräng Bild av blomsteräng

Trevlig midsommar!

I avsaknad av midsommarfirande i Tivoliparken, bjuder vi i år istället på en annan godbit, nämligen på kommunfullmäktiges ordförande Bo SILLverberns (!) bästa sillinläggningsrecept och önskar er alla en riktigt trevlig midsommar och en härlig sommar.

14/11/42 08:25:29 ص

Bild på pinnbröd över eld Bild på pinnbröd över eld

Äta utomhus på säkert vis

Juni och sommarmånaderna är perfekta månader att äta och laga mat utomhus. Pinnbröd är en klassiker och nedan kommer recept på en uppgraderad mumsig variant.

13/11/42 09:34:38 م

Under bevattningsförbud får du inte använda slang att vattna i trädgården. Under bevattningsförbud får du inte använda slang att vattna i trädgården.

Bevattningsförbud

Det går åt så stora mängder vatten i värmen att kommunen måste utfärda bevattningsförbud i ett antal orter. Förbudet gäller det kommunala dricksvattnet och innebär att vattnet inte ska användas till bevattning eller annat som kräver stora mängder vatten.

13/11/42 02:36:44 م

Blå gruppen verkar trivas på lägret Blå gruppen verkar trivas på lägret

En mix av allt på årets Kulturläger

Det är onsdag morgon och årets kulturlägerdeltagare vaknar upp till ännu en dag maxad med kultur. Gänget som provade på teater igår kommer denna dag att få hålla på med konst och bild. Gårdagens filmgrupp har en dag med dans framför sig.

Tyck till om friluftslivet

Du kan nu enkelt lämna in synpunkter om friluftslivet i kommunen via ett digitalt kartverktyg

13/11/42 09:14:58 ص

Naturkrama och vinn

Vi blir fler och fler som vistas i naturen och nu när sommaren är här med sol och värme fylls ständerna snabbt med badsugna. Det är då viktigt att vi inte stör eller förstör, utan visar hänsyn till andra människor men också till djur och natur.

13/11/42 08:05:33 ص

Bättre trafik på Härlöv

Snart påbörjar kommunen att bygga om vägar och cirkulationsplatser på Härlöv för att förbättra för trafiken.

12/11/42 04:38:14 م

Sju av brandmännen och befälen som ska jobba vid skogsbranden i Mönsterås. Stående från vänster: Olof Nilsson, befäl, Bengt Jeansson, brandman, Dennis Hartman, brandman, Amine Soudassi, brandman, Fredrik Sundell, brandman, Sonny Stridh, brandman och Mattias Nordström, befäl. Sju av brandmännen och befälen som ska jobba vid skogsbranden i Mönsterås. Stående från vänster: Olof Nilsson, befäl, Bengt Jeansson, brandman, Dennis Hartman, brandman, Amine Soudassi, brandman, Fredrik Sundell, brandman, Sonny Stridh, brandman och Mattias Nordström, befäl.

Brandmän hjälper till vid skogsbrand i Småland

Räddningstjänsterna i Skåne Nordost skickar brandmän till skogbranden som härjar i Mönsterås i Kalmar län. Åtta brandmän och tre befäl ska hjälpa till med eftersläckningsarbetet.

12/11/42 03:50:51 م

Barn i färgglada tröjor som ska starta årets C4-läger Barn i färgglada tröjor som ska starta årets C4-läger

Sommarlov detsamma som C4-läger

Lite mulet är det och det mullrar i fjärran, men prognosen visar sol, idag och flera dagar framåt. Förhoppningsvis under hela lägret. För 311 barn och 204 feriearbetande ledare är C4-lägret starten på sommarlovet och idag samlades de på arenaområdet för att dra igång årets läger.

12/11/42 02:25:47 م

Exempel på sport- och friluftsutrustning en kan skänka till Fritidsbanken för gratis utlåning Exempel på sport- och friluftsutrustning en kan skänka till Fritidsbanken för gratis utlåning

Fritidsbanken – ett bibliotek fullt med sportprylar

I förråd, garage och vindsutrymmen finns det mängder av sport- och friluftsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara inlines som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Fritidsbanken tar tacksamt emot utrustning och lånar ut den gratis.

12/11/42 11:43:59 ص

Mathilda Jönsson är inne på sitt andra år i den arbetsintegrerade grundlärarutbildningen 4-6. Foto: Högskolan Kristianstad Mathilda Jönsson är inne på sitt andra år i den arbetsintegrerade grundlärarutbildningen 4-6. Foto: Högskolan Kristianstad

De studerar med lön

För tredje året i rad erbjuder Kristianstads kommun studerade att jobba halvtid och samtidigt läsa till grund- eller ämneslärare på Högskolan i Kristianstad i en arbetsplatsintegrerad lärarutbildning.

12/11/42 09:30:34 ص

Spadar, sandnejlikor och småkryp på Sånnarna

LONA-projekt lär eleverna på Sånnaskolan om pollinering och sandmarkernas unika arter. Samtidigt får eleverna hjälpa till att ta fram sand och plantera pluggplantor. De blir delaktiga i det unika sandlandskap som omger Åhus. Sånnarna betyder just sandmarkerna.

11/11/42 11:03:12 ص

Lita inte på den som ringer och säger att du behöver deras tjänster för att kolla din köksfläkt. Tyvärr finns det oseriösa företag som försöker lura till sig pengar med onödiga kontroller. Lita inte på den som ringer och säger att du behöver deras tjänster för att kolla din köksfläkt. Tyvärr finns det oseriösa företag som försöker lura till sig pengar med onödiga kontroller.

Låt ingen kolla fläkten i onödan!

Det finns inget krav på kontroller av fläkt, ventilation eller imkanal i småhus. Tacka nej om någon ringer och erbjuder sig att göra en sådan kontroll i ditt hem. Oseriösa företag, som ibland utnyttjar kommunens och räddningstjänstens namn för att sälja in kontroller, ägnar sig åt lurendrejeri.

08/11/42 09:34:02 م

Ung man med studentmössa, sedd bakifrån Ung man med studentmössa, sedd bakifrån

Kommunjobb för unga öppnar nya vägar

Satsningen på ungdomsjobb ger omkring 50 ungdomar chans till arbete i Kristianstads kommun i höst. Jobben syftar till att ge inblick i yrkeslivet, ge arbetslivserfarenhet och inspirera unga till att vidareutbilda sig för att arbeta i kommunala yrken.

08/11/42 03:45:05 م

Parkering vid badplatserna - vad gäller?

Hög värme i helgen och badläge, men vid vatten kan det snabbt bli allvar. Hör Kajsa från räddningstjänsten berätta om vad vad du måste tänka på när du parkerar vid badplatserna.

08/11/42 02:06:57 م

Glada studenter. Glada studenter.

Älskade student

Idag, fredagen den 18 juni, är det dags för de ca 1000 studenterna i Kristianstads kommunala gymnasieskolor att skråla ”Sjung om studentens lyckliga dar” och i glädjeyra springa ut från skolan till väntande nära och kära.

08/11/42 02:00:20 م

Byggarbetsplats. Foto Kristianstads kommun Byggarbetsplats. Foto Kristianstads kommun

Allt fler nöjda med hanteringen av sitt bygglovsärende

Efter förra årets ganska dystra resultat i nöjd kundindex-mätningen har bygglovsavdelningen jobbat hårt för att förbättra servicen ännu mer. Resultatet för januari till maj visar nu att arbetet har gett önskad effekt där indexvärdet har gått från 47 till 60.

08/11/42 10:23:07 ص

Kommunen lämnar stabsläget

Läget är stabilt i kommunens förvaltningar och bolag och effekterna av pandemin hanteras nu inom varje verksamhet. Därmed lämnar Kristianstads kommun det stabsläge som varat i 14 månader.

08/11/42 08:45:44 ص