Boka en provlektion

Vanligtvis håller vi välbesökta öppet hus på hösten och våren där barn och ungdomar får chansen att prova sång och instrument. Under ett par år har vi inte kunnat genomföra dessa. Därför erbjuder vi istället tidsbokade provlektioner på de instrument där vi kan erbjuda platser.

Musiklärare med sina instrument

Några av våra duktiga musiklärare och deras instrument.

Hur går då det här till?

På de instrument där vi har lediga platser bokar man en tid med lärare för provlektion. Därefter träffas du som elev och medföljande förälder tillsammans med en lärare på ett säkert sätt och provar det instrumentet du är intresserad av under max 20 minuter. Efter och innan provtillfället rengörs instrumenten och ligger därefter oanvända och nedpackade en viss tid. Vi följer noga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, barn- och utbildningsförvaltningen samt Sveriges orkesterförbund.

Vilka instrument eller delar av sångämnet är då aktuella?

Det ändrar sig allt eftersom. Vill du själv undersöka vilka platser/kurser som är tillgängliga så gå till vår kurskatalog  som du kommer till genom att klicka här. Du kan också maila oss direkt(se nedan) med fråga.

Det kan kanske ta lite tid att få en tid

Vi är noggranna med att allt sköts på ett sådant sätt att både besökare och lärare känner sig trygga vid provlektionerna. Eftersom vi inte har obegränsat med instrument kan det, beroende på vilket söktryck vi får, bli lite väntetid i vissa fall. Det beror alltså på att vi vill värna om alla och att instrumenten måste ligga rengjorda och oanvända viss tid.

Intressant! Hur anmäler jag mitt intresse för en provlektion?

Du skickar helt enkelt ett mail med önskemål om vilket instrument (eller sångämne) du är intresserad av till musikskolan@utb.kristianstad.se . Då får du besked om vi har möjlighet eller ej att erbjuda provlektion. Har vi möjlighet kontaktar därefter en lärare dig med tidsförslag.

Hoppas vi ses!

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.