Kulturnyckeln

Kulturnyckeln är Kristianstads kommuns kulturgaranti och riktar sig till alla barn från 3 år i förskolan och till elever i grundskolan. Kulturnyckeln är kostnadsfri och gratis transport ingår.

Ett av alla bidrag som kom in i samband med Kulturnyckelns teckningsutmaning  våren 2021
Ett av alla bidrag som kom in i samband med Kulturnyckelns teckningsutmaning våren 2021

Kulturnyckeln gör det möjligt för alla barn och elever i kommunen att ta del av kultur i förskolan och grundskolan. Det innebär en förbättrad möjlighet att kontinuerligt under hela sin skoltid få möta olika former av extern professionellt producerad kultur. 

Boka transport

Om det inte är gångavstånd för eleverna ingår också gratis transport. Du bokar på olika sätt beroende på om det är en kommunal eller fristående skola du arbetar på.  

Förskolor

Kulturhuset Barbacka ansvarar för transporten och det ingår i bokningen.

Kommunala skolor

Transporten bokas via bussbeställningsblanketten som du hittar på sidan Bussbeställning på intranätet. Observera att du måste vara anställd i Kristianstads kommun för att komma åt intranätet och blanketten på länken. Du kan också ladda ner blanketten från Kulturnyckelns bokningssida, när du är inloggad, under fliken Transport.

Bussbeställning, Kristianstads kommuns intranät

Fristående skolor

Du bokar buss via kommunens transportenhet. Instruktioner och blankett hittar du under fliken Transport på Kulturnyckelns bokningssida (du måste vara inloggad).

Common questions

Report errors on page

For other questions to the municipality, please use this form.

* Mandatory if you want a reply

What you send to the municipality becomes common record.