Studenten 18 juni 2021

I år äger studentdagen i de kommunala gymnasieskolorna rum den 18 juni. På grund av rådande pandemi kommer studentfirandet 2021 att likna fjolårets med vissa begränsningar och förbehåll.

Kristianstads kommunala gymnasieskolor: En klass för sig!
Kristianstads kommunala gymnasieskolor: En klass för sig!

Studentfirandet i de kommunala gymnasieskolorna

Fredagen den 18 juni är det studentdagen och den kommer att organiseras efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alla övriga aktiviteter som förknippas med studenten och som vanligtvis sker i veckorna kring examensdagen, kommer att ställas in. Det innebär att studentkommittéerna inte kommer att arrangera bal, skattjakt, karneval eller andra fester. Studentflak får inte förekomma enligt Transportstyrelsen.

Studentdagen i de kommunala gymnasieskolorna

Varje klass får möjlighet till fotografering, innan skoldagen för klassen inleds. Gemensam frukost i Tivoliparken är inställd.

Skoldagen inleds och avslutas vid varierande tidpunkter för klasserna. Måltid, tal och andra aktiviteter sker helt och hållet klassvis.

Utspring sker med en logistik som gör att inte andra än anhöriga till elever i en klass i taget befinner sig på skolgården samtidigt, schemat för utspring kan således komma att läggas över flera timmar.

Två anhöriga per elev välkomnas till skolgården för att ta emot. Genom samarbete med Kristianstadsbladet kommer utspring att livesändas.

Studentfirandet fortsätter därefter helt och hållet privat, studentkommittéerna arrangerar exempelvis inte kortege på studentflak och inte någon gemensam fest för eleverna senare på kvällen.

Respektive skola kommer att informera vårdnadshavare och elever mer detaljerat om vad som gäller för dagen.

Folkhälsomyndigheten

Trafikinformation

Studentflak får inte förekomma (enligt Transportstyrelsen). Vanligtvis skyltas kortegevägar för studentbilar upp runt stadskärnan, men inte i år. Efter utspringet bör transporten gå hemåt.

För att förhindra folksamlingar och trängsel kommer även följande gator i centrala Kristianstad att stängas av under dagen:

  • Nya Boulevarden (undantag för Skånetrafikens bussar i linjetrafik)
  • Tivoligatan (undantag för boende och varuleveranser)

Avstängningen sker med skyltning. Polis övervakar på platserna.

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.