Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledarnas uppgift är bland annat att informera och vägleda dig inför ditt val av kurser, fortsatt utbildning och yrkesverksamhet.

Studie- och yrkesvägledarnas uppgift är att informera och vägleda elever inför val av kurser, fortsatta studier samt yrkesval. Under gymnasietiden får eleverna en hel del studie- och yrkesinformation klassvis, men en elev kan också söka upp studievägledaren för enskilda samtal. Studie- och yrkesvägledaren ansvarar också för den individuella studieplanen.

På Söderportgymnasiet arbetar fyra studie- och yrkesvägledare med huvudansvar för olika program. Se information under respektive program för ansvarig SYV. Studie- och yrkesvägledaren finns även tillgänglig för elever som funderar på att söka till något av våra program eller har frågor om gymnasieskolan.

På andra våningen i huvudbyggnaden finns skriftlig information från olika universitet och högskolor såväl i Sverige som utomlands, information om andra utbildningsformer, som Folkhögskola och Yrkeshögskola, samt yrkesinformation.

 

Common questions

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Söderportgymnasiets reception

School zone: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Phone

044-13 52 91

Visit address

Västra Boulevarden 53

291 31 KRISTIANSTAD

More contacts

Liselott Bertilsson

Studie- och yrkesvägledare, EK, IB

0733-13 52 92

Berat Halili

Studie- och yrkesvägledare VO, SA

0724-67 80 99

Karin Boudebba

Studie- och yrkesvägledare, BF, NA

0729-84 89 76

Eva Lindros

Studie- och yrkesvägledare

0733-13 44 33