Om skolan

På Riksgymnasiet i Kristianstad har vi förståelse för och kunskap om ungdomar med rörelsehinder. Vi har stora möjligheter att anpassa utbildningen så att den kommer att passa just dig.

Riksgymnasiet är ingen egen skola då undervisningen ges inom den kommunala gymnasieskolan. Du som är behörig kan alltså gå på de nationella program som erbjuds på de kommunala skolorna. Du går då i stor klass. Just nu har vi elever som läser på handels- och administrationsprogrammet, , samhällsvetenskapsprogrammet, restaurang - och livsmedelsprogrammet, el - och energiprogrammet, fordonsprogrammet och estetiska programmet . På programmen får du stöd från Riksgymnasiet. Stödet beror på vilka behov du har, men det kan till exempel vara studerandeassistent, förlängd studietid, tekniska anpassningar, speciallärare och anpassade prov.    

På Riksgymnasiet finns också ett introduktionsprogram för dig som ännu inte är behörig. Där läser du i mindre grupper med ca 4 till 8 elever. I dessa grupper finns assistenter och lärarna gör pedagogiska anpassningar efter varje elevs behov. Vi erbjuder även lärarledd pedagogisk handledning för alla elever på Riksgymnasiet.

Du har möjlighet till habilitering under skoltid. Då kan du träffa arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast och sjuksköterska. Det går också att få habiliteringsbad på schemat under skoldagen. För att få in allt detta på schemat finns möjligheten att beviljas ett fjärde år.

BussAlla gymnasieskolorna i Kristianstad ligger inte i centrum. Riksgymnasiet har därför egna transportfordon som du kan åka med och du behöver inte boka färdtjänst. 

  • Report errors on page

    For other questions to the municipality, please use this form.

    * Mandatory if you want a reply

    What you send to the municipality becomes common record.

Contact

Riksgymnasiet Kristianstad

School zone: Gymnasieskola / Vuxenutbildning

Phone

044-13 52 99

Visit address

Ö Boulevarden 13

291 53 Kristianstad

More contacts

Tony Ivarsson

Rektor

0733-13 52 99

Anna Håkansson

Besökssamordnare

0733-13 61 15