Politik & påverkan

Här får du information om aktuella politiska beslut och händelser i kommunen. Du kan också få kontakt med politiker och se hur du kan lämna förslag och synpunkter för att påverka utvecklingen i din kommun.

Så styrs Kristianstads kommun

Mandatperioden 2014-2018 styrs Kristianstads kommun av en majoritet som består av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet.

Övriga partier i fullmäktige är Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Åhuspartiet och Sverigedemokraterna.

Det samverkande styret S-L-C bygger på en överenskommelse om en gemensam politisk plattform med ett 10-punktsprogram som visar inriktningen för mandatperioden 2014-2018.

Läs den politiska plattformen här

 

Nyheter om politiken i Kristianstads kommun

Ulrika Cedell föreslås bli förvaltningschef

2017-02-13

Ulrika Cedell föreslås bli ny kultur- och fritidschef i Kristianstad. Hon har arbetat som kulturutvecklare i kommunen sedan 2007 och har de senaste månaderna varit tillförordnad förvaltningschef.

Läs mer

Nytt uppslag för kommuninformation

2017-02-10

I dag finns Uppslaget från Kristianstads kommun för första gången med i Kristianstadsbladet. Uppslaget ska återkomma varje månad med nyheter från kommunen och ersätter den informationstidning som kommunen tidigare har gett ut.

Läs mer

Krinova kan bli nationell resurs

2017-02-03

– Kristianstad och Krinova har alla möjligheter att bli en viktig nationell resurs i arbetet med att förverkliga regeringens nya livsmedelsstrategi.

Kristianstads kommunalråd Heléne Fritzon (S) kunde på fredagen presentera ambitiösa planer kring Krinovas utveckling inför Region Skånes utvecklingsnämnd.

Läs mer

Nyhetsarkiv