Politik & påverkan

Här får du information om aktuella politiska beslut och händelser i kommunen. Du kan också få kontakt med politiker och se hur du kan lämna förslag och synpunkter för att påverka utvecklingen i din kommun.

Så styrs Kristianstads kommun

Mandatperioden 2014-2018 styrs Kristianstads kommun av en majoritet som består av Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet.

Övriga partier i fullmäktige är Moderaterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Åhuspartiet och Sverigedemokraterna.

Det samverkande styret S-L-C bygger på en överenskommelse om en gemensam politisk plattform med ett 10-punktsprogram som visar inriktningen för mandatperioden 2014-2018.

Läs den politiska plattformen här

 

Nyheter om politiken i Kristianstads kommun

S-kommunalråd lämnar stafettpinnen vidare

2017-01-17 Heléne Fritzon

Kristianstads kommuns socialdemokratiska kommunalråd Heléne Fritzon har i dag meddelat att hon kommer att lämna sitt uppdrag efter sommaren. Med sitt besked vill hon ge partiet tid och utrymme att introducera en ersättare i god tid inför nästa års val.

Läs mer

Fullmäktige antog nya regler för avfall

2017-01-17

Med nya föreskrifter för avfallshantering och ny renhållningstaxa gav Kristianstads fullmäktige vid sitt januarisammanträde det slutliga klartecknet för fastighetsnära insamling med fyrfackskärl i kommunen.
I fullmäktige utsågs också Lena Holst, C, till Sven Nilsson efterträdare i kommunstyrelsen.

Läs mer

Nyhetsarkiv