Kristianstads kommun lanserar ny kartatlas

Kartatlas över Kristianstads kommun, bild över framsida Översiktskarta över Kristianstads kommun, bild över vikkarta Karta över Kristianstad 


En ny kartatlas över Kristianstads kommun har tagits fram av Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Atlasen innehåller kartor över kommunens tätorter med adressförteckning. Med atlasen följer två större vikta kartor, varav den ena är en tvåsidig översiktskarta över kommunen och den andra är en tätortskarta med Kristianstad på den ena sidan och Åhus på den andra.

Det har hänt mycket i kommunen sedan vi tog fram den förra atlasen”, säger Annelie Göransson, GIS-ingenjör och projektledare för den nya atlasen. ”Den förra atlasen gavs ut 2005 och det var dags att uppdatera den för att kunna förse användare med ny färsk kartinformation”.

Kartatlasen är framtagen i ett format som gör att den är lätt att ha med sig i bilen eller väskan och gör det enkelt att hitta adresser.

De stora vikta kartorna över Kristianstad och Åhus, som följer med atlasen, är en kombination av flygfoto och traditionell karta vilket gör det lätt att hitta intressanta tätortsnära utflyktsmål. ”Kombinationen gör det lätt att se olika typer av vegetation, vilket kan vara spännande när man planerar söndagsutflykten”, säger Annelie.

Kartatlasen går att köpa på turistbyrån, naturum Vattenriket och hos Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, se kontaktuppgifter nedan. Den säljs även på Möllers Bokhandel.

 

Kontaktpersoner

Annelie Göransson, GIS-ingenjör, 044-13 59 00
Eva Folkesson Lööf, Kartingenjör, 044-13 54 17