Ulrika Cedell föreslås bli förvaltningschef

2017-02-13

Ulrika Cedell föreslås bli ny kultur- och fritidschef i Kristianstad. Hon har arbetat som kulturutvecklare i kommunen sedan 2007 och har de senaste månaderna varit tillförordnad förvaltningschef.

Ulrika Cedell

Ulrika Cedell föreslås bli ny kultur- och fritidschef i Kristianstad.

Ett trettiotal sökande fanns till den utannonserade tjänsten som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Kristianstads kommun.

– Det fanns flera kvalificerade sökande, men vi ser ingen anledning att gå över ån efter vatten när vi har en så utmärkt och intresserad kandidat som Ulrika Cedell på plats, säger Jonas Fasth, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, som tillsammans med vice ordförande Stefan Haskå förordar den tillförordnade förvaltningschefen till kommunstyrelsen.

Ulrika Cedell fick sin första anställning i Kristianstads kommun redan direkt efter universitetsstudierna1990, då hon blev samordnare för sommarfestivalen Kristianstadsdagarna. Hon arbetade sedan flera år på informationsavdelningen inom Musik i Syd innan hon för tio år sedan återvände till kommunen, den här gången på en tjänst som kulturutvecklare. Sedan 2014 har hon fungerat som ersättare för förvaltningschefen Bengt-Åke Kjell vid dennes frånvaro och tillsattes av kommunstyrelsen som t.f. förvaltningschef när han lämnade tjänsten hösten 2016.

Efter att ha prövat Ulrika Cedell i konkurrens med externa sökande är rekryteringsgruppen nu beredd att ge henne det fulla förtroendet som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen framöver. Beslut om tillsättningen fattas i kommunstyrelsen på onsdag.