Höstens utställningar

I Lilla Utställningshallen på Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. Om du är intresserad av att ställa ut kontakta Torjus Wrangell på 044-13 57 97 eller torjus.wrangell@kristianstad.se.

På vår fasad har vi YTOR. Ytor är stora utställningsytor/billboardytor där bilder visas av unga konstnärer med ett ungt uttryck. Läs mer om Ytor genom att klicka på knappen till vänster i menyn. Välkommen!

 


 

HÖSTENS UTSTÄLLNINGAR


VÄLKOMMEN TILL SVERIGE
Välkommen till Sverige är en digital utställning, producerad av Malmö Museer, som handlar om människor på flykt. 1945 kom flyktingar från andra världskrigets koncentrationsläger till Sverige med de Vita bussarna. 2015 flydde cirka 160 000 människor till Sverige. Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt som nu. Utställningen består av en film och olika personporträtt. I filmen förmedlas öden från andra världskriget, berättelser om hur det är att fly idag och möten med barnbarn till överlevande från andra världskriget. Det finns även pedagogiskt material att använda för klassvisningar och likande.

Lokal: Konststudion • Utställningsperiod: 5 september – 29 september


FELFOTON
Felfoton är ett normkritiskt fotoprojekt som problematiserar vilka kroppar som får representera vad på teater och film. Vem får egentligen vara människa på scenen? Här gestaltar skådespelare med icke-normativa kroppar alternativa rolltolkningar och öppnar upp för nya möjligheter. Curator: Anna Wadström.

Lokal: Utställningshallen • Utställningsperiod: 15 sep – 4 nov
Vernissage: 15 september kl. 18.00


DIVERSE ARTWORK BY ZUZANA B
Såhär skriver Zuzana om sin utställning: ”I try to work with everything, finds the beauty in all kinds of arts, from jewels, smaltart, landart, paintings, drawings, sculpturing to graphics, sometimes also music, dance and others. I was in Kristianstad as an exchange student and vastly become to love this place. I would like to show something from my artwork, which I did here and at home in Czech Republic as well.

Lokal: Konststudion • Utställningsperiod: 6 okt – 4 nov
Vernissage: 6 oktober kl. 18.00


BILDER SOM FÖRÄNDRAR VÄRLDEN
Alla har rätt att drömma och att drömma stort. Att drömma är att fortfarande se alla möjligheter. Fördomar och stereotyper blockerar dessa möjligheter. Varje blockering och varje dröm som dör är en förlust. För drömmaren och för samhället. För oss alla. Utställningen Bilder som förändrar världen består av cirka 20 större foton samt en handbok som går att låna i receptionen. Handboken och utställningen är framtagen av Gävle kommun tillsammans med Genusfotografen Tomas Gunnarsson.

Lokal: Utställningshallen
Utställningsperiod: 12 nov – 8 dec
Vernissage: 12 nov kl. 13.00


OLIKA BILDER
Mohammad Saleh är 15 år och bor i Kristianstad. Mohammad älskar att måla. Utställningen består av ett urval av bilder med många olika motiv.

Lokal: Konststudion
Utställningsperiod: 17 nov – 9 dec
Vernissage: 17 nov kl. 18.00


BETONGSKULTURER PÅ INNERGÅRDEN
Kristianstads Bild- och formklasser på Nosabyskolan kommer under hösten att jobba med betong och ställer sedan ut sina betongskulpturer på Kulturhuset Barabackas innergård.

Lokal: Barbackas innergård
Utställningsperiod: v 46 – v 49 (Mer utförlig beskrivning av utställning, tema och period kommer under hösten. Vid intresse, fråga i receptionen)