Vårens utställningar

I Lilla Utställningshallen på Barbacka har vi utställningar skapade av, med eller för barn och unga. Om du är intresserad av att ställa ut kontakta Torjus Wrangell på 044-13 57 97 eller torjus.wrangell@kristianstad.se.

På vår fasad har vi YTOR. Ytor är stora utställningsytor/billboardytor där bilder visas av unga konstnärer med ett ungt uttryck. Läs mer om Ytor genom att klicka på knappen till vänster i menyn. Välkommen!

 


 

Vårens utställningar 

 

 

 

 

 

 

  

 


Vem är hen? - om språk och identitet
Kan nyskapade ord förändra samhället? Vem är hen? Varför upprör dessa ord så många personer? Några av dessa frågor står i fokus i denna samtidsskildring i ord och bild där ett stort antal intervjupersoner fått berätta om sitt förhållande till ordet hen. Utställningen som vill utmana vedertagna perspektiv på normer och kategoriseringar och är framtagen av Norrtälje museum i samarbete med Tomas Gunnarsson, även känd som Genusfotografen.

Lokal: Utställningshallen & Konststudion
Utställningsperiod: 28 januari – 1 mars. Vernissage: 28 januari kl 16.30

Aspired Moments - porträtt i alla dess former
Linn Persson är nitton år gammal. Utställningens namn kommer från en blandning av ironi och sanning då ögonblick egentligen inte kan vara speciellt planerade. Linn har alltid en idé innan fotografering men sen uppstår naturligtvis oväntade fenomen där det gäller att tänka och agera i nuet, ögonblicket.

Lokal: Konststudion
Utställningsperiod: 3 mars – 4 april. Vernissage: 3 mars kl. 18.00

”Alla är lika och olika”
Välkommen till en normkreativ fotoutställning av fotoelever på Christian 4:s Gymnasium och Söderport Gymnasium.

Lokal: Utställningshallen
Utställningsperiod: 10 mars – 4 april. Vernissage 10 mars kl 18.00

UNITE
Elever som går tredje året på inriktningen Foto och andra året på inriktningen Grafisk design, på det estetiska programmet på LBS Kristianstad, kommer under våren 2016 att ställa ut på Kulturhuset Barbacka. Vi kommer att presentera bilder under samma tema där vi arbetat med att bryta gamla mönster och ideal samt kritisera samhällets normer.  Fotoinriktningen kommer visa fotografiska bilder medan Grafisk design främst använt sig av illustrationer och akrylmålningar.

Lokal: Utställningshallen & Konststudion
Utställningsperiod: 7 april – 3 maj. Vernissage 7 april kl 18.00

 

Hon-Hen-Han-Tro-Hopp-Kärlek
Kristianstads Bild- och Formklasser på Nosabyskolan visar arbeten som utgår från våra olika roller i lovet.

Lokal: Utställningshallen
Utställningsperiod: 11 maj-8 juni
Vernissage: 11 maj kl 16.00


Island - en fotoutställning av Josefin Persson
Ett landskap som taget från en annan planet. Höga berg med snötäckta toppar, djupa dalar med höga vattenfall och svarta lavalanskap kantar den slingriga riksväg 1 som sträcker sig runt hela Island. Välkommen till en fotoutställning som visar detta spännande landskap.

Lokal: Konststudion
Utställningsperiod: 12 maj – 8 juni. Vernissage 12 maj kl. 18.00