Bad - Kustbad, insjöbad och bassängbad

Kust- och insjöbad

I Kristianstads kommun finns flertalet badplatser längs den 42 kilometer långa kuststräckan men även ett antal insjöbad. Badplatserna är kommunens i särklass största fritids- och rekreationsområde och lockar såväl kommuninvånare som turister.

Under sommaren har vi som målsättning att erbjuda våra badgäster en god service med rena stränder och toaletter, en miljövänlig avfallshantering och tydlig information angående badsäkerhet och badvattenkvalitet.

Vi tar regelbundet badprover vid ett flertal av kust- och insjöbadplatserna under juni, juli och augusti. Säsongens provresultat hittar du på Folkhälsoinstitutets hemsida "Badplatsen". 

http://turism.kristianstad.se/badplatser

Bassängbad

I centrala Kristianstad, med utsikt över Vattenriket, ligger Tivolibadet som är en komplett träningsanläggning. Här finns en motions- och tävlingsbassäng, varmvattenbassäng, bubbelpool, bastu, gym och ett barnlandskap för de allra minsta. På Tivolibadet finns babysim, varmvattengympa, simskola, vattengympa och aufguss.

Dessutom finns det åtta friluftsbad i kommunen som har öppet varje dag från mitten av juni till mitten av augusti. Fem av friluftsbaden drivs av kommunen och de har personal med livräddningskompetens. Under fyra veckor under juni/juli finns det sommarsimskola på Tivolibadet och sju av friluftsbaden.

I Åhus ligger det lilla Rönnowsbadet. Ett litet bad med en 12,5 meters undervisningsbassäng som drivs av Rönnowsbadets Vänner.