Absolut skapar besökscenter i Åhus

2016-05-04

Åhus ska få ett nytt turistmål. The Absolut Company har köpt det lilla kråkslottet som ligger granne med spritfabriken och ska rusta upp det till besökscenter.

Läs mer

Programmet spikat för Kulturnatt Kristianstad

2016-05-02

Nu är programmet för årets Kulturnatt Kristianstad klart! Med mer än 130 programpunkter är programmet det bredaste någonsin.

Läs mer

Pendla med cykel och vinn ny hoj

2016-05-04

Vill du leva ett sundare och mer aktivt liv? Har du svårt att göra verklighet av dina planer? Då kan cykelpendling vara ett bra alternativ. Kristianstads kommun är med i projektet Pendla med cykel. Delta i deras tävling och vinn en ny elcykel.  

Läs mer

Kristianstadskartan anpassas till mobilen

2016-05-03

Den 3 maj lanseras en ny karta på webbplatsen Kristianstad.se. Den nya Kristianstadskartan anpassar sig efter användarens mobiltelefon, surfplatta eller dator.
– Vi vill göra det enkelt att hitta geografisk information om kommunen, säger kartutvecklaren Henrik Uggla, som arbetar med kommunens geografiska informationssystem, GIS.

Läs mer

Sista veckan för medborgarundersökning

2016-05-02

I mitten av mars skickade Statistiska Centralbyrån, SCB, ut  en medborgarundersökning till invånare i 55 svenska kommuner. Om du bor i Kristianstads kommun och har fått undersökningen vill vi be dig svara senast den 11 maj. Dina svar hjälper vår kommun att bli bättre!

Läs mer

Nyhetsarkiv