Nya hastigheter på vägarna

2015-12-01

Väghastigheterna i kommunen justeras om för att anpassas till Trafikverkets rekommendationer. Det innebär att istället för 50 km/h och 70 km/h skyltas vägarna med 40 km/h och 60 km/h. Många av de mindre tätorterna är redan omskyltade och nu kommer turen till Kristianstad, Vä och Åhus.

Läs mer

Störningar efter stormen

2015-11-30

Uppdaterad  kl. 17

Stormen Gorm, som natten till måndagen drog fram över Skåne, skapar ännu  en del störningar med strömlösa områden och svårframkomliga vägar.  Verksamheterna inom Kristianstads kommun har kunnat hållas igång.

Läs mer

Vattentäkt i Åhus stängd på grund av kemiska ämnen

2015-11-26

Naturvårdsverket har analyserat vatten från olika vattentäkter i Sverige som är avsedda för dricksvatten. Fyra av dessa är förorenade av giftiga så kallade PFAS-ämnen. En av de brunnarna finns i Åhus och den är nu är stängd.

Läs mer

Renhållningen är Årets avfallsbehandlare

2015-11-25

Renhållningen Kristianstad är Årets avfallsbehandlare i Sverige. Kristianstads kommunala renhållningsbolag fick ta emot branschens förstapris vid Återvinningsgalan i Göteborg på onsdagskvällen.

Läs mer

Dämme rivs i Tollarp

2015-11-25

Kommunstyrelsen beslutade på onsdagen att ansöka om rivning av det dämme som kommunen äger i Tollarp. Beslutet togs efter ett föreläggande från länsstyrelsens eftersom det inte finns något vattentillstånd för anläggningen i Vramsån och dämmet utgör ett hinder för de värdefulla arter som lever i ån.

 

Läs mer

Nyhetsarkiv