Kristianstads kommun i nationellt jämställdhetsprojekt

2017-01-23

Kristianstad är en av 15 kommuner i landet som valts ut att delta i ett projekt för utveckling av jämställdhetsarbete. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) driver projektet med syftet att fler kommuner ska kunna ge kvinnor och män en jämställd service.

Läs mer

Ny logistiksatsning i Kristianstad

2017-01-18

GDL Transport bygger nytt toppmodernt logistiklager i Kristianstad som främst ska användas av Kiviks Musteri. Det är en viktig etablering som inte bara ger ett antal nya arbetstillfällen utan bidrar till att det blir lättare för företag i regionen att hitta effektiva logistik- och transportlösningar.

Kommunalrådet Pierre Månsson välkomnar satsningen som bekräftar Kristianstads attraktiva läge för logistik- och livsmedelsbranscherna.

Läs mer

Ombyggnad av Kantarellbadet

2017-01-18

Kristianstads kommun bjuder in allmänheten till dialogmöte om ombyggnaden av Kantarellbadet i Åhus. Mötet hålls den 1 februari.

Läs mer

S-kommunalråd lämnar stafettpinnen vidare

2017-01-17 Heléne Fritzon

Kristianstads kommuns socialdemokratiska kommunalråd Heléne Fritzon har i dag meddelat att hon kommer att lämna sitt uppdrag efter sommaren. Med sitt besked vill hon ge partiet tid och utrymme att introducera en ersättare i god tid inför nästa års val.

Läs mer

Fullmäktige antog nya regler för avfall

2017-01-17

Med nya föreskrifter för avfallshantering och ny renhållningstaxa gav Kristianstads fullmäktige vid sitt januarisammanträde det slutliga klartecknet för fastighetsnära insamling med fyrfackskärl i kommunen.
I fullmäktige utsågs också Lena Holst, C, till Sven Nilsson efterträdare i kommunstyrelsen.

Läs mer

Bibliotekens vårprogram (2017-01-13)


Nyhetsarkiv