Många vill göra något för människor på flykt

2015-09-04

Många medborgare har hört av sig till kommunen. De undrar vad de kan göra för de människor som nu är på flykt och för dem som har tagit sig till vår kommun. Vi har samlat information till dig som vill dela med dig av din tid och ditt engagemang.

Läs mer

Härlövs backar tillbaka till framtiden

2015-09-04

I april bjöd Kristianstads kommun in till en projekttävling, där arkitektkontor kunde skicka in tävlingsbidrag till den framtida gestaltningen av Härlövs backar och ängar. Nu är en vinnare korad och bidraget heter ”Tillbaka till framtiden”.

Läs mer

Invigning av Degebergaleden

2015-09-04 Degebergaleden vid Degeberga backar

På söndag 6 september kl 11.00 invigs nya Degebergaleden som binder samman naturreservaten Degeberga backar och Forsakar. Det blir guidad vandring för den som vill höra mer om skogens väsen och backarnas natur.

Läs mer

Informationsfilm om övergrepp på flera språk

2015-09-03

Kristianstads kommun har tagit fram informationsfilmer på somaliska, arabiska och svenska. Ambitionen är att med största möjliga öppenhet ge information och råd till alla berörda. Filmerna är att svar på önskemål om information som är lättare att förstå.

Läs mer

Information om misstänkta övergrepp

2015-08-28

Vi redovisar löpande information och kontaktvägar för dig som vill ha stöd och råd i samband med att en anställd barnskötare på Kristianstads kommun sitter häktad misstänkt för sexuella övergrepp på barn.

Här kan du se en redovisning av vilka datum den misstänkte har arbetat på olika förskolor och skolor, läsa vanliga frågor och svar och hitta fördjupningsinformation. Här finns också informationsfilmer på somaliska, arabiska och svenska.

Läs mer

Eldningsförbud upphävt (2015-08-25)

Fondmedel att söka (2015-08-24)


Nyhetsarkiv