Flygplatsen övade insats vid kapning

2014-09-30

Polis, räddningstjänst, flygplatspersonal och sjukvård var i full beredskap på Kristianstad/Österlen Airport i Everöd på tisdagen. I en realistisk övning samarbetade de framgångsrikt för att avstyra en flygkapning.

Läs mer

Stadsplanerare från USA besökte Kristianstad

2014-09-30 Delegation från Louisiana kom till Vattenriket för att se arbetet med Biosfärsområdet med egna ögon.

Kristianstads Vattenrike lyfts fram som ett gott exempel i en amerikansk handbok. Anledningen är biosfärområdets arbete med att lyfta fram våtmarkernas värde för biologisk mångfald, rekreation och som skydd mot översvämningar. En delegation från Louisiana kom till Vattenriket för att se arbetet med egna ögon.

Läs mer

Utställning visar Minecraftspelarnas Kristianstad

2014-09-30 Vilans strandängar i Minecraft

De senaste veckorna har dataspelare i Minecraft kunnat bygga sin version av nya stadsdelen Vilans strandäng vid Helgeå i Kristianstad. Nu visas idéerna i utställningen ”400 år och vidare – stadsbyggande i Kristianstad”.

Läs mer

”Peppar peppar…” en kampanjdag 1/10 för äldres säkerhet

2014-09-30

FN har utropat den 1 oktober till internationella äldredagen. Denna dag uppmärksammas över hela Sverige med kampanjerna Peppar peppar… och Aktiv mot brand för att öka säkerheten bland landets seniorer. I Kristianstad blir det bland annat samtal och kortfilmsvisning om säkrare vardag.

Läs mer

Kurs ger hjälp att klara kris

2014-09-29

Stormen viner, strömmen går, vattnet försvinner... Hur klarar du och dina närmaste en kris? Civilförsvarsförbundets entimmaskurs "72 timmar" kan ge några svar. Samla en grupp och bjud in en kursledare eller gå på den öppna utbildningen den 23 oktober.

Läs mer

UF-året är igång (2014-09-03)


Nyhetsarkiv

Fler evenemang

På gång

placeholder
Kristianstad 400 år
Jubileumsåret 2014 firar vi att staden fyller 400 år. Läs Mer