Nytt guld till Tollarp i Chark-SM

2014-10-31

För andra året i rad blev charkuteriföretaget Larssons Chark från Tollarp svensk mästare i klassen "Kallrökt, torkad korv" i Chark-SM. Förra året vann företaget med en fänkålssalami, i år med produkten Tollarpitano.

Läs mer

Rådhus Skåne visas upp i Barcelona

2014-10-29 Rådhus Skåne visas upp på mässa i Barcelona

Rådhus Skåne visas just nu upp som ett föredöme i hållbart byggande på en internationell mässa i Barcelona.

– Här får vi tillfälle att väcka intresse för Kristianstad och för vårt rådhus och kan sprida information om kommunens arbete för ett hållbart samhälle på bredare front, säger kommunens informationschef Eva Mårtensson, som är på plats i Barcelona.

Läs mer

S, FP och C styr Kristianstad

2014-10-28 S, FP och C samarbetar den kommande mandatperioden

Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centerpartiet bildar majoritet och kommer att styra Kristianstad den kommande mandatperioden. På tisdagen presenterade de tre partierna den politiska plattform man kommit överens om.

Läs mer

Flygbilder från 1950- och 60-talet

2014-10-27 Kvarnen vid Barbacka

Efter en helg med fantastiska tittarsiffror på våra bilder från gamla Kristianstad och Åhus kommer nu ännu fler bilder att beskåda. Den här gången är det gamla flygbilder från t.ex. Vä, Vinnö, Österlöv, Önnestad och centrala Kristianstad. Se bland annat hur det såg ut när Tivolibadet inte fanns och det istället låg en småbåtshamn på platsen.

Läs mer

Bilder från gamla Kristianstad och Åhus

2014-10-24 Stensättning av Östra Storgatan.

Hur såg det ut i Kristianstad och Åhus runt 1950? Välkommen att titta på våra nyinlagda gamla bilder från mitten av vårt förra århundrade. Kommer du ihåg Allömässan, firandet av Åhus 800 år eller kanske hur Prästallén i Kristianstad såg ut utan asfalt?

Läs mer

Höstlov i Vattenriket (2014-10-24)


Nyhetsarkiv