Välkommen till Kristianstad Bibliotek

 

Angående e-boksutlåning på biblioteket

Snart införs ett nytt system för lån av e-böcker. Under en kortare period kommer därför lånen inte att fungera. Håll utkik efter mer info!


Höstens nya böcker

Höstens nya böcker 2014

 

Under hösten har personalen på våra bibliotek vid flera tillfällen tipsat om nya böcker under programpunkten "Höstens nya böcker". Nu har vi samlat deras tips här på webben: läs och beställ!

Hela listan hittar du här


Onsdag 28 januari kl.17.30 · Stadsbiblioteket
Bokcirkel: Att föda ett barn Obs! Anmälan senast 7 januari.


Bokcirkelbild


I samband med Kristina Sandbergs besök onsdag 28 januari anordnar Stadsbiblioteket en bokcirkel kl. 17.30. Vi ses i Cafékilen, Kulturkvarteret och pratar tillsammans om första boken i serien om Maj: Att föda ett barn.

Anmälningsinfo: Anmäl dig i receptionen på Stadsbiblioteket, tlf. 044-136710 eller maila till biblioteket@kristianstad.se senast onsdag 7 januari. Anmälningsavgift 30 kr inkluderar en pocketbok. Max antal platser: 15.


Databasen Genline stängs vid årsskiftet

Släktforskningsdatabasen Genline. se stängs ner från och med 2014-12-31.  Detta är ett beslut som Genline tagit. Bakgrunden till beslutet är att Genline inte är lönsamt längre då allt fler användare valt att gå över till släktforskningsdatabasen Ancestry.se.

Läs mer om detta här


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter 2014 och fram till våren 2015. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha fortsatt ändrade öppettider.

Läs mer om ändrade öppettider