Välkommen till Kristianstad Bibliotek

Höstens program är här!

Höstens program bibliotekNu kan du ta del av höstens program. Smakprov: Kulturluncherna är tillbaka - nu i det nya Kulturkvaretert. Vi fortsätter fira 400-års jubileum med föreläsningar om Kristianstad: Thomas Kjellgren berättar om Kristianstadskonstnärer. Skådespelaren Johannes Brost kommer till Kulturkvaretert i oktober och pratar utifrån sin självbiografi "Dö inte nyfiken". Ljud- och ljussagor i Bokskogen. Med mera!

Ladda ner programmet i pdf här

 

 


Tisdagen 21 oktober kl.19.15 · Åhus bibliotek

Tomas Kjellgren om Kristianstadskonstnärer

Under Kristianstads 400-årsjubileum 2014 arrangerar Medborgarskolan i samarbete med Åhus bibliotek en föreläsning med lokal anknytning. Många författare och konstnärer har, på olika sätt, skildrat Åhus- och Kristianstadstrakten. Här presenteras några av dem, bland andra Birgitta Trotzig, Gustaf Hellström, Sven Bunnel och Bert Johnny Nilsson.

Thomas Kjellgren var tidigare chef för Kristianstad Konsthall.


Onsdag 29 oktober kl. 19.00 · Kulturkvarteret, lilla salen

Dö inte nyfiken! Johannes evangelium – Johannes Brost

Foto: Sevda SvenssonVad innebär det att vara sann mot sig själv? Är det att vara en god far, make och vän, eller är det att i varje vaket ögonblick följa sin nyfikenhet och lust?
För Johannes Brost har det handlat om det sistnämnda - en inställning som har fört honom in i många märkliga och underhållande situationer.
Dö inte nyfiken! berättar Johannes Brost för första gången fullständigt uppriktigt om sitt liv. Det är en hudlös berättelse om en man som har gått sin egen väg och inte frågat sig vad som är rätt eller fel i andras ögon. Ibland har det gått käpprätt åt helvete, men det har aldrig varit tråkigt.

Fri entré


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter hösten 2014. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha ändrade öppettider hela hösten och fram till årsskiftet.

Läs mer om ändrade öppettider