Välkommen till Kristianstad Bibliotek

Nyhet! Nu lånar du e-böcker i bibliotekskatalogen

Nu lånar du e-böcker direkt i bibliotekskatalogen och inte som tidigare via bibliotekets sida hos e-lib. Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Vill du söka på endast e-böcker kan du göra det under "utökad sökning".

För att låna e-böcker måste du logga in på Mina sidor. Du kommer sedan att kunna se dina lån av e-böcker under Mina lån. Kommer du inte ihåg din pinkod? Kontakta biblioteket för hjälp (obs! du kan inte ändra pinkod över telefon eller e-post).

I början på nästa år stängs bibliotekets sida hos elib ner - så uppdatera dina länkar redan nu.

Gå vidare till bibliotekskatalogen


Onsdag 28 januari, kl. 19.00 • Kulturkvarteret, lilla salen

Kristina Sandberg – Liv till varje pris

Möt författaren till den kritikerrosade romantrilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik. När femtiotalet övergår i ett modernt sextiotal och rivningsvågen även drar fram över den ångermanländska småstaden kommer Majs trygga tillvaro allt mer i gungning. Det är en roman om anpassning och överlevnad och skild-rar en familj som levde sitt liv i en tid då det svenska folkhemmet växte fram.

Med Liv till varje fick Kristina Sandberg 2014 års Augustpris för bästa roman.

Fri entré! Ingen föranmälan.


Onsdag 28 januari kl.17.30 · Stadsbiblioteket
Bokcirkel: Att föda ett barn FULLTECKNAD


Bokcirkelbild


I samband med Kristina Sandbergs besök onsdag 28 januari anordnar Stadsbiblioteket en bokcirkel kl. 17.30. Vi ses i Cafékilen, Kulturkvarteret och pratar tillsammans om första boken i serien om Maj: Att föda ett barn.

Anmälningsinfo: Anmälan är stängd, bokcirkeln är fulltecknad. 


Databasen Genline stängs vid årsskiftet

Släktforskningsdatabasen Genline. se stängs ner från och med 2014-12-31.  Detta är ett beslut som Genline tagit. Bakgrunden till beslutet är att Genline inte är lönsamt längre då allt fler användare valt att gå över till släktforskningsdatabasen Ancestry.se.

Läs mer om detta här


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter våren 2015. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha fortsatt ändrade öppettider.

Läs mer om ändrade öppettider