Välkommen till Kristianstad Bibliotek

Öppettider i sommar

Äntligen är det sommar, vilket innebär ändrade öppettider på vissa bibliotek i kommunen och en sommartidtabell för Bokbussen.

Läs mer om om öppettider här


Kristianstad Bokfestival 4-6 september

Affisch BokfestivalenNu är programmet till årets Bokfestival släppt. DenJan Guillou Foto: Peter Knutson sextonde upplagan av Kristianstad bokfestival utgör ”Grand finale” av invigningsveckan av Kulturkvarteret i Kristianstad. Årets tema ”Værd att læse” anspelar på stadens danska historia.

I år erbjuds litterära storheter som Carsten Jensen, Anders Roslund, Pia Tafdrup, Lasse Berg, Agneta Pleijel och Jan Guillou.

Hela programmet hittar du här


Kulturkvarteret öppnar 29 augusti

KulturkvarteretOmbyggnaden av Konserthuset och Stadsbiblioteket är inne i sin slutfas. Den 29 augusti öppnar vi dörrarna för Kristianstads nya mötesplats. Under invigningsveckan händer det mycket för alla och du är varmt välkommen. Hela programmet hittar på Kulturkvarterets webbplats: www.kulturkvarteret.com


Sommarlov betyder att det är dags för "Sommarlov med böcker", som vi i år kallar "Sommarboken". Så här går det till:

Låna 5 böcker på biblioteket. Fyll i Sommarboken-foldern när du läst böckerna, som du hämtar på närmsta bibliotek. Lämna foldern på biblioteket och få en presentbok (innan skolan börjar igen).

Logga för Sommarboken

Läs mer


"Litteratur under bar himmel" med Kristina Kappelin på innergården, Åhus bibliotek. 
Tisdagen 29 juli kl.19.15, inomhus vid regn.
Biljett pris 75:-, förköp biblioteket och Åhus turistbyrå. Info: 044-134606, ahus.biblioteket@kristianstad.se
Folkkära journalisten och författaren Kristina Kappelin bjuder dig med på en resa till sitt älskade Italien. Den nya boken "Italiensk dagbok" är en härlig skildring av Italiens skönhet såväl som skavanker och av landets tre religioner: maten, katolicismen och fotbollen! Välkommen!


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter hösten 2014. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha ändrade öppettider hela hösten och fram till årsskiftet.

Läs mer om ändrade öppettider