Välkommen till Kristianstad Bibliotek

Obs! Stadsbiblioteket stänger kl.17.00 fredag 29 augusti på grund av invigningen av Kulturkvarteret.


Rösta på biblioteken

Logga Val 2014Från och med onsdag 27 augusti kan du förtidsrösta till valet för Riksdag, Kommun och Landsting. Du kan förtidsrösta på alla filialbibliotek i Kristianstad kommun.

I år går det inte att fortidsrösta på Stadsbiblioteket och Bokbussen. Vi hänvisar till förtidsrösning på Rådhuset.

Läs mer om valet här


Kulturkvarteret Invigningsvecka 29 augusti-6 september.

KulturkvarteretOmbyggnaden av Konserthuset och Stadsbiblioteket är inne i sin slutfas. Den 30 augusti öppnas dörrarna för Kristianstads nya mötesplats. Under invigningsveckan händer det mycket för alla och du är varmt välkommen. Hela programmet hittar på Kulturkvarterets webbplats: www.kulturkvarteret.com


Lördag 30 augusti kl. 12.30 · Kulturkvarteret – Lilla salen.

Anneli Jordahl - Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona

Foto: Sara Mac Mey

Författaren berättar om sin senaste roman "Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona." Om att komma från en liten ort i Dalarna till Östersund som i Monas huvud påminner om New York, fylld av konditorier, biografer, danspalats och stiliga militärer. Det svänger i hela kroppen.

 Lördag 30 augusti kl. 11.15 · Kulturkvarteret – Stadsbiblioteket.

Magi i Bokskogen.

Logga för magi i BokskogenUpplev i magin i Bokskogen! Vi firar att Mumintrollets skapare Tove Jansson skulle fyllt 100 år med en ljud- och ljussaga! Från 3 år.

Anmälan: Barn & Unga, tel 044-136710


Lördag 30 augusti kl. 15.00 · Kulturkvarteret – Stadsbiblioteket.

SOMMARBOKSKALAS!

Du som har varit med i Sommarboken på Stadsbiblioteket är välkommen på bokkalas lörd den 30 augusti kl 15.00 (på Stadsbiblioteket)! Det blir fika, bokprat och utlottning av önskebokpaket.

Logga för Sommarboken


Måndag 1 september, kl. 11.45 · Kulturkvarteret - Lilla salen

Kulturlunch: Lars Yngve – Nils Ude

Lars Yngve gav ut den omtalade och av annan media flitigt citerade och tillika oberoende kulturtidskriften Nya Upplagan. Dessutom driver han och hustrun Maria det egna bokförlaget Håll Truten, som ger ut böckerna om den fiktive karaktären Nils-Ude, helt skriven på österlendialekt.

Biljettpris 110:- inklusive lunch. Förbokning i caféet, tel 044-205888

 

OBS! Susanna Alakoskis framträdande den 3 sept är tyvärr inställt pga sjukdom.

Onsdag 3 september kl. 15.00 · Kulturkvarterets stora sal
Ge upp i dag – i morgon kan det vara för sent – Fredrik Sjöberg

Foto: Cato LeinI sin senaste bok följer Fredrik Sjöberg spåren efter de två konstnärerna Olof Ågren (1874–1962) och Lotte Laserstein (1898–1993): en jämtländsk bondson och en judinna på flykt från Ostpreussen. Båda bosatte sig i östra Småland och blev med tiden bortglömda. Utifrån deras vitt skilda öden berättar Fredrik Sjöberg en historia om ensamheten som privilegium och som förbannelse.Kristianstad Bokfestival 4-6 september

Affisch BokfestivalenNu är programmet till årets Bokfestival släppt. DenJan Guillou Foto: Peter Knutson sextonde upplagan av Kristianstad bokfestival utgör ”Grand finale” av invigningsveckan av Kulturkvarteret i Kristianstad. Årets tema ”Værd att læse” anspelar på stadens danska historia.

I år erbjuds litterära storheter som Carsten Jensen, Anders Roslund, Pia Tafdrup, Lasse Berg, Agneta Pleijel och Jan Guillou.

Hela programmet hittar du här


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter hösten 2014. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha ändrade öppettider hela hösten och fram till årsskiftet.

Läs mer om ändrade öppettider