Välkommen till Kristianstad Bibliotek

 

Teknik-Drop-in

Vad är en app? Hur funkar facebook? Hur laddar jag ner en ebok till smartphone och surfplatta? Välkommen till Stadsbiblioteket första måndagen i månaden i vår och fråga oss om internet och e-böcker.
Ingen anmälan. Drop-in.

Måndag 2 mars, kl. 15.00 – 17.00  Stadsbiblioteket, GH-rummet


Island och hästarna – Stina Helmersson

Upplev Island i ord och bild. Lär dig mer om islandshästar och hästlivet på Island från vikingatiden till idag.Stina har regelbundet besökt Island under 25 års tid.

Måndag 2 mars, kl.19.00 - Tollarps bibliotek

Arr: Tollarpsbygdens nya föreläsningsförening, Tollarps bibliotek


Ett eget rum: Identitet, politik, stad - land

Patrik Lundberg Foto: Anna Wahlgren & Jenny Wrangborg

Ett eget rum är ett arrangemang för den unga publiken - ett eget rum där vi tillsammans med författare samtalar kring aktuella ämnen. Det planeras fem tillfällen under året - det första är tisdag 3 mars kl.19.00 på Kulturkvarteret. Författaren Patrik Lundberg och poeten Jenny Wrangborg diskuterar om hur det är att växa upp i Sverige. Vilken roll spelar adress, etnicitet och kön? Fri entré.

Följ Ett eget rum på Facebook


Nu lånar du e-böcker i bibliotekskatalogen

Nu lånar du e-böcker direkt i bibliotekskatalogen och inte som tidigare via bibliotekets sida hos e-lib. Du söker efter e-böcker på samma sätt som du söker efter andra böcker. Vill du söka på endast e-böcker kan du göra det under "utökad sökning".

För att låna e-böcker måste du logga in på Mina sidor. Du kommer sedan att kunna se dina lån av e-böcker under Mina lån. Kommer du inte ihåg din pinkod? Kontakta biblioteket för hjälp (obs! du kan inte ändra pinkod över telefon eller e-post).

Gå vidare till bibliotekskatalogen


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter våren 2015. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha fortsatt ändrade öppettider.

Läs mer om ändrade öppettider