Välkommen till Kristianstad Bibliotek

OBS! 23-24 april uppdaterar vi vårt datasystem - begränsad service.

Den 23 och 24 april uppdaterar biblioteken i Kristianstad sitt datasystem. Det innebär du inte kan söka i bibliotekskatalogen eller göra ändringar på ditt bibliotekskonto. Du kan inte låna om dina böcker eller reservera lån via bibliotekskatalogen.

Biblioteken har öppet som vanligt, men du kan inte boka eller använda dator.

Läs mer


Kristianstads stadsbibliotek öppet igen med ändrade öppettider

Stadsbiblioteket öppnade igen onsdag 2 april. Renoveringen fortsätter dock fram till hösten. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha ändrade öppettider fram till hösten då detta förväntas vara klart.

Läs mer om ändrade öppettider

Årets tema på Bokfestivalen är ”Værd at læse” vilket är danska och betyder Värt att läsa. Intentionen är att temat ska spegla och ingå som en del av Kristianstads firande av stadens grundade för 400 år sedan. Danska författare som är klara är Carsten Jensen, Jens Christian Grøndahl, Josefine Klougart, Agnete Friis, Dy Plambeck och Claus Hoxbroe.

Världsbokdagen onsdag 23 april, kl. 19.00 • Stadsbiblioteket

God utbildning och dålig. Internationella exempel - Inger Enkvist

I den internationella kunskapsundersökningen PISA 2012 rasar kun-skapsnivån i den svenska skolan. Vad beror det på? Vad bör göras? Inger Enkvist beskriver i denna föreläsning vari den goda utbildningen i Finland består, varför fransk skola inte lyckas lika bra i ytterområdena i Paris och varför man kan tala om en blandad situation i Kalifornien. Betydelsen av att eleven utvecklar ett välfungerande språk understryks.
Inger Enkvist är professor i spanska vid Lunds universitet och djupt engagerad i debatten om bildning och utbildning. 

Arr: Kristianstad stadsbibliotek och Bibliotekets vänner


Torsdag 24 april, kl. 18.00 • Arkelstorps bibliotek

Rallylydnad för hundar – Carina Lundahl

            

Det blir en genomgång, lite uppvisning, möjlighet att prova på samt ställa frågor. Carina Lundahl från Svenska brukshundsklubben, Kristianstad, blev svensk mästare 2013 i rallylydnad.

 


Kontakt

Stadsbibliotekets reception:
044-13 67 10

Klicka här för fler kontakter

 E-post:  
biblioteket@kristianstad.se


Ditt bibliotekskonto

Öppettider 

Viktig information!

Den 23 och 24 april uppdaterar biblioteken i Kristianstad sitt datasystem. Det innebär du inte kan söka i bibliotekskatalogen eller göra ändringar på ditt bibliotekskonto. Du kan inte låna om dina böcker eller reservera lån via bibliotekskatalogen.

Läs mer

Vårens program

Låna och reservera Låna e-böcker hos Elib Bild på bibblan svarar Länk till bloggen De nio Gilla oss på Facebook Följ oss på Twitter Naxos Music Library Naxos Spoken Word