Välkommen till Kristianstad Bibliotek

Höstens program är här!

Höstens program bibliotekNu kan du ta del av höstens program. Smakprov: Kulturluncherna är tillbaka - nu i det nya Kulturkvaretert. Vi fortsätter fira 400-års jubileum med föreläsningar om Kristianstad: Thomas Kjellgren berättar om Kristianstadskonstnärer. Skådespelaren Johannes Brost kommer till Kulturkvaretert i oktober och pratar utifrån sin självbiografi "Dö inte nyfiken". Med mera!

Ladda ner programmet i pdf här

 

 


Tisdagen 30 september kl. 19.15 • Åhus bibliotek

Filmvisning "Nils & Miró" 

Nils Tryding och Thomas Kjellgren presenterar och berättar om dokumentärfilmaren Magnus Rutbergs film "Nils & Miró" i samband med filmvisningen. Nils tidiga konstintresse ledde honom till den katalanska konstnären Joan Mirós fantasifulla motivvärld. Mötet med Miró blev starten på en oväntad vänskap och ett livslångt samlande i konstens tjänst. 

Välkommen att hämta din gratisbiljett på biblioteket (max 60 platser).


Onsdag 1 oktober, kl. 19.00 · Kulturkvarteret, lilla salen

Julmatchen på Västfronten, 1914 – Pehr Thermaenius

Journalisten Pehr Thermaenius har i arkiven hittat uppgifter om fotbollsmatchen under första världskriget och om två soldater och fotbollsspelare som var med i det tyska regemente och den brittiska bataljon som låg nedgrävda på var sin sida av fältet. Han berättar om deras väg genom kriget fram till jul då de fick chansen att sparka boll när kriget tystnade.

Fri entré


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter hösten 2014. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha ändrade öppettider hela hösten och fram till årsskiftet.

Läs mer om ändrade öppettider