Välkommen till Kristianstad Bibliotek

Höstens program är här!

Höstens program bibliotekNu kan du ta del av höstens program. Smakprov: Kulturluncherna är tillbaka - nu i det nya Kulturkvaretert. Vi fortsätter fira 400-års jubileum med föreläsningar om Kristianstad: Thomas Kjellgren berättar om Kristianstadskonstnärer. Skådespelaren Johannes Brost kommer till Kulturkvaretert i oktober och pratar utifrån sin självbiografi "Dö inte nyfiken". Med mera!

Ladda ner programmet i pdf här

 

 


Onsdag 24 september, kl. 18.30 · Arkelstorps bibliotek

Stadens original och särlingar – Mats Pettersson

Mats Pettersson är ordförande i Gamla Christianstad och varit engagerad i arbetet med den officiella jubileumsboken, berättar om några original som genom åren förlänat Kristianstads gator och parker sin speciella karaktär. En av de mest kända är ”Andreas med medaljerna”. Godsägaren Carl Borgström, som hade vistats i Afrika, bar tropikhjälm när han jagade duvor i Tivoliparken och kallades därför ”Hottentotten”. 


Kristianstads stadsbibliotek har ändrade öppettider

Renoveringen på stadsbiblioteket fortsätter hösten 2014. För att detta inte ska besvära kommer de mest störande insatserna göras på förmiddagar. Därför kommer stadsbiblioteket ha ändrade öppettider hela hösten och fram till årsskiftet.

Läs mer om ändrade öppettider